Complexul Zaga Zaga pregăteşte o investiţie de 20 mil. euro prin care va fi construit un hotel de cinci stele, dar şi alte facilităţi de cazare

Autor: Miruna Diaconu Postat la 03 iunie 2022 357 afişări

Complexul Zaga Zaga din Delta Siretului, amplasat la graniţa judeţelor Vrancea şi Galaţi şi administrat de către Eugen Radu, alături de fiica sa, Francesca Radu şi sora sa Camelia Dobrişan, urmează să îşi extindă capacitatea de cazare în urma unei investiţii de 20 milioane euro.

Complexul Zaga Zaga pregăteşte o investiţie de 20 mil. euro prin care va fi construit un hotel de cinci stele, dar şi alte facilităţi de cazare

♦ „Avem o cerere foarte mare şi nu reuşim să facem faţă“ ♦ Complexul Zaga Zaga se întinde în acest moment pe o suprafaţă totală de 82 de hectare. La finalul investiţiei, complexul va avea o suprafaţă totală de circa 180 de hectare.

Complexul Zaga Zaga din Delta Siretului, amplasat la graniţa judeţelor Vrancea şi Galaţi şi administrat de către Eugen Radu, alături de fiica sa, Francesca Radu şi sora sa Camelia Dobrişan, urmează să îşi extindă capacitatea de cazare în urma unei investiţii de 20 milioane euro.

„Proiectul constă în dezvoltarea unui hotel de cinci stele, un ansamblu de 100 de bungalouri, 20 de case plutitoare autonome, o piscină de 6.000-8.000 mp, un restaurant cu o capacitate de 250-300 de persoane, un centru spa, iar pentru a ne asigura consumul vom construi şi un parc fotovoltaic de 3 MW“, spune Francesca Radu.

Din suma totală a investiţiei, circa 8 milioane vor veni din credite bancare şi aportul propriu, iar restul dintr-o schemă de ajutor de stat.

Complexul Zaga Zaga se întinde în acest moment pe o suprafaţă totală de 82 de hectare. La finalul investiţiei, com­plexul va avea o suprafaţă totală de circa 180 de hectare. Lucrările ar putea începe de anul acesta şi vor dura circa trei ani. „În câteva săptămâni vom depune proiectul, iar când va fi aprobat, vom începe“, precizează ea.

Antreprenorul Eugen Radu, care a condus afacerile unui restaurant din Focşani, a pornit businessul cu o invesţie de 9 mil. euro, bani proveniţi din fonduri europene prin Programul Operaţional pentru Pescuit (POP), într-un complex turistic din Delta Siretului.

Actualul resort a început ca o fermă de păstrăvi şi sturiori, inaugurată în 2016. Pornind de la această idee, proprietarii au investit pe parcurs în săparea unor canale, populate ulterior cu sturioni şi crapi. Abia în 2018 au fost deschise primele bungalouri şi case plutitoare.

Cu toate că resortul a fost în primă fază destinat amatorilor de pescuit, investiţiile şi dezvoltările ulterioare s-au concentrat şi pe facilităţile oferite turiştilor veniţi la Zaga Zaga pentru relaxare.

Francesca Radu spune că hotelul de cinci stele va avea circa 130 de camere, cu o capacitate totală de cazare de 250-300 de persoane. Noua investiţie, care va creşte considerabil capacitatea de cazare, vine să răspundă cererii tot mai mari pe care complexul o are.

„În acest moment, avem weekendurile aproape complet rezervate până în august, am avut cerere mare în fiecare an. Ne-am dezvoltat an de an, anul trecut am deschis casele din copac, bungalourile de la lac, dar nici aşa nu facem faţă. În plin sezon avem peste 90% grad de ocupare“, precizează Francesca Radu.

Până în prezent, în complex au fost investiţi circa 15 milioane euro în cele 137 unităţi de cazare şi facilităţile destinate turiştilor. Complexul cuprinde, ca facilităţi de cazare, bungalouri mobile, case plutitoare, iurte, şi include şi o cherhana, un hambar pentru evenimente private şi corporate, dar şi un parc de aventură, o piscină şi două terenuri de tenis, cât şi patru restaurante care pot servi peste 2.000 de oameni pe zi.

Turiştii străini reprezintă cam 5% din numărul total al celor care ajung la Zaga Zaga, însă Francesca Radu spune că vor să atragă mai mulţi turişti străini prin acest nou proiect.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cazare,
complex,
investitie,
construire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.