Companiile poloneze se extind chiar şi pe timp de criză: producătorul de îngrăşăminte Grupa Azoty vrea să deschidă fabrici în Africa şi China

Autor: Bogdan Cojocaru Postat la 10 ianuarie 2013 67 afişări

Compania poloneză Grupa Azoty, al doilea producător de îngrăşăminte chimice ca mărime din UE, intenţionează să deschidă fabrici în Kenya şi China, ceea ce subliniază rezistenţa Poloniei la criza din Europa, regiune pentru care tinde să devină un nou motor economic.

Compania poloneză Grupa Azoty, al doilea producător de îngrăşăminte chimice ca mărime din UE, intenţionează să deschidă fabrici în Kenya şi China, ceea ce subliniază rezistenţa Poloniei la criza din Europa, regiune pentru care tinde să devină un nou motor economic. În ultimele două decenii economia poloneză n-a cunoscut recesiunea şi este mai atractivă pentru investiţii chiar decât Marea Britanie. În prezent, Kenya utilizează doar şapte kg de fertilizatori minerali anual pentru un hectar, mai puţin de 1% din cât se foloseşte în alte ţări precum China. Însă cererea din Africa pentru îngrăşăminte chimice creşte în fiecare an cu 2%, potrivit publicaţiei poloneze Dziennik Gazeta Prawna.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
îngrăşăminte,
Grupa Azoty,
fabrici,
Africa,
China
/actualitate/companiile-poloneze-se-extind-chiar-si-pe-timp-de-criza-producatorul-de-ingrasaminte-grupa-azoty-vrea-sa-deschida-fabrici-in-africa-si-china-10448338
10448338
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.