Companiile americane vor relua businessul cu chinezii de la Huawei în două săptămâni

Autor: Alex Ciutacu Postat la 15 iulie 2019 108 afişări

Companiile americane vor relua businessul cu chinezii de la Huawei în două săptămâni

Washingtonul ar putea permite firmelor americane să reînceapă vânzările produselor Huawei peste două săptămâni, potrivit unui oficial american de rang înalt, citat de Reuters.

Huawei, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume, a intrat în luna mai pe aşa-numita „listă neagră” a Departamentului de Comerţ, care interzice companiilor americane să facă business cu anumite companii.

Însă la finalul lunii iunie, după o întâlnire cu preşedintele chinez Xi Jinping, preşedintele american Donald Trump a anunţat că firmele americane vor putea vinde în continuare produse chinezilor de la Huawei.

În ultimele zile, Wibur Ross, secretarul pentru Comerţ, a anunţat că licenţele pentru a face business cu Huawei vor fi emise în zonele în care nu există îngrijorări cu privire la Securitatea Naţională.

Schimbarea rapidă de poziţie a lui Donald Trump şi anunţul neîntârziat al Departamentului de Comerţ cu privire la implementare, sugerează un lobby puternic din partea producătorilor de chipuri, corelată cu o presiune politică ridicată exercitată de chinezi, ar putea readuce la normal vânzările Huawei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.