Compania rusă Transneft spune că Ucraina a oprit fluxurile de petrol către Europa

Autor: Dorin Oancea Postat la 09 august 2022 64 afişări

Compania rusă Transneft spune că Ucraina a oprit fluxurile de petrol către Europa

Ucraina a suspendat fluxurile de petrol rusesc către sudul Europei începând cu 4 august, în condiţiile în care din cauza sancţiunilor occidentale nu a primit taxe de tranzit de la Moscova, a declarat marţi compania Transneft, care administrează conductele, scrie Reuters.

Transneft a declarat că a efectuat plăţi pentru tranzitul de petrol din august către operatorul de conducte ucrainean Ukrtransnafta pe 22 iulie, dar banii au fost trimişi înapoi pe 28 iulie.

Gazprombank, care s-a ocupat de plată, a declarat că banii au fost returnaţi din cauza restricţiilor Uniunii Europene, a precizat Transneft într-o declaraţie.

În mod normal, Rusia livrează aproximativ 250.000 de barili pe zi (bpd) prin partea sudică a conductei Druzhba către Ungaria, Slovacia şi Republica Cehă.

MOL şi Unipetrol din Ungaria şi Unipetrol, controlată de PKN Orlen, sunt principalii cumpărători de petrol prin această rută, în timp ce Lukoil, Rosneft şi Tatneft din Rusia sunt principalii furnizori de petrol.

MOL, PKN Orlen şi Ukrtransnafta nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii ale Reuters.

Rusia a redus deja fluxurile de gaze către mai mulţi membri ai UE, invocând probleme legate de întreţinerea turbinelor la conducta Nord Stream 1, precum şi sancţiuni împotriva unor cumpărători pe care Moscova îi descrie ca fiind "neprietenoşi".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
petrol,
ue,
companii,
companie,
europa,
oprire,
declaratii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.