Compania Iulius a început lucrările pentru a doua clădire de birouri UBC din Timişoara

Autor: Georgiana Călin Postat la 05 iulie 2016 189 afişări

Compania Iulius a început lucrările la cea de-a doua clădire de birouri dezvoltată de brandul United Business Center (UBC), care face parte din proiectul Openville Timişoara. UBC 1 va avea o suprafaţă închiriabilă de 13.000 mp, termenul de finalizare fiind estimat pentru primăvara anului 2017.

Compania Iulius a început lucrările pentru a doua clădire de birouri UBC din Timişoara

UBC 1 îşi propune un  peisajul urban prin arhitectură, clădirea având formă triunghiulară. Un nivel, demisolul, este destinat spaţiilor de retail şi serviciilor, iar alte 11 niveluri sunt rezervate spaţiilor office. Clădirea este proiectată cu tehnologii cu moderne şi soluţii eficiente din punct de vedere energetic, precum: aparatură şi echipamente de ultimă generaţie, sisteme şi corpuri de iluminat cu senzori de mişcare şi intensitate, grad sporit de lumină naturală, protecţie termică şi solară optimă, sisteme performante de încălzire şi filtrare a aerului. Pentru economisirea resurselor, clădirea va avea Building Management System, care va monitoriza şi controla echipamentele de ventilaţie, iluminare, energie electrică, securitate şi protecţie împotriva incendiilor. În UBC 1 vor lucra aproximativ 1.300 de persoane, ce vor beneficia de poziţionarea bună a ansamblului multifuncţional Openville: locuri de parcare, acces la servicii şi zonele de shopping, restaurante, cafenele, parc, precum şi promoţii şi discount-uri speciale.

Openville reprezintă o investiţie în valoare de peste 220 milioane de euro, fiind al doilea ansamblu de tip mixed-use din portofoliul grupului Iulius, după Palas Iaşi. Construcţia a început în septembrie 2015, cu lucrările la clădirea office UBC 2, care va fi finalizată în această toamnă. Printre companiile care au contractat spaţii în acest imobil, cu o suprafaţă închiriabilă de 18.000 mp, se numără Ness Software Engineering Services, Autoliv România şi policlinica REGINA MARIA.

Openville va avea o suprafaţă total construită de 594.000 mp, iar Iulius Mall Timişoara va fi parte integrată. Cea mai mare pondere o va avea componenta office, cu o suprafaţă totală de aproximativ 13o.000 mp închiriabili. Pe segmentul de retail, Openville va aduce peste 100 de noi magazine, restaurante şi cafenele tematice, cinema multiplex cu 15 săli, fresh market, patru săli pentru evenimente, cel mai mare loc de joacă şi alte opţiuni pentru petrecerea timpului liber. În plus, timişorenii vor avea la dispoziţie şi cel mai mare parc suspendat din România, spaţiu verde de peste 55.000 mp, şi aproximativ 4.050 de locuri de parcare, subterane şi supraetajate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cladire,
birouri,
timisoara,
proiect
/actualitate/compania-iulius-a-inceput-lucrarile-pentru-a-doua-cladire-de-birouri-ubc-din-timisoara-15517549
15517549
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.