Compania franceză L'Occitane s-a răzgândit: va închide magazinele din Rusia

Autor: Petru Mazilu Postat la 16 aprilie 2022 62 afişări

Compania franceză de produse cosmetice L'Occitane a anunţat că îşi va închide magazinele şi site-ul web din Rusia, revenind astfel asupra deciziei iniţiale de a le menţine deschise, anunţă BBC.

Compania franceză L'Occitane s-a răzgândit: va închide magazinele din Rusia

Iniţial, L'Occitane a anunţat că nu se retrage de pe piaţa rusească. Clienţii din vestul Europei au ameninţat că vor boicota marca, iar reprezentanţii companiei au declarat că menţinerea magazinelor deschise ar proteja personalul de posibile „represalii".

Însă, într-o declaraţie publicată vineri, firma de produse de înfrumuseţare a spus că va închide magazinele din cauza „suferinţei umane enorme şi a escaladării acţiunilor militare din Ucraina".

L'Occitane are 3.085 de magazine în întreaga lume şi a avut vânzări de 1,5 miliarde de euro anul trecut.

Mărcile de frumuseţe rivale L'Oreal şi Estee Lauder se numără printre sutele de companii internaţionale care au închis deja magazinele şi au încetat vânzările online în Rusia în semn de protest faţă de război.

Pe lângă implicaţiile financiare, închiderea companiilor occidentale din Rusia are şi o semnificaţie simbolică, deoarece acestea şi-au sporit prezenţa în ţară după prăbuşirea comunismului, în urmă cu 30 de ani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
l'occitane,
magazine,
rusia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.