Compania elveţiană Yoveo cumpără start-upul românesc iRewind

Postat la 17 martie 2017 111 afişări

Yoveo, firma elveţiană din domeniul strategiilor şi tehnologiei video, anunţă că a cumpărat start-up-ul românesc iRewind, o soluţie de software care captează automat, editează şi livrează instantaneu materiale video personalizate participanţilor la evenimentele sportive, scrie startupticker.ch.

Compania elveţiană Yoveo cumpără start-upul românesc iRewind

Achiziţia iRewind va permite Yoveo să dezvolte o gamă largă de servicii în domeniul video, dedicate în special evenimentelor sportive, combinând software-ul video al iRewind cu tehnologia Yoveo, scrie site-ul citat.

Departamentul tehnologic iRewind condus de cofondatorul Mihai Nicolescu va lucra cu echipa de la sediul central din Zurich, continuând dezvoltarea produsului iRewind.

Irewind a fost fondată în 2013 de trei antreprenori români şi are sediul în Lausanne, Elveţia. Aplicaţia românească înregistrează evoluţiile sportive sub forma unor clipuri video filmate din unghiuri diferite. Camere video instalate pe terenurile sportive înregistrează clipuri HD prin identificarea poziţiei utilizatorului cu ajutorul modulului GPS din telefonul mobil. Clipul creat va fi trimis către telefonul utilizatorului şi poate fi văzut, editat sau trimis pe reţelele de socializare.

Disponibil în 23 de ţări, iRewind a oferit soluţia la peste 300 de evenimente din lume, livrând peste un milion de materiale video până în prezent.

Yoveo a fost fondată în 2015. Compania dezvoltă produse video şi este partener de producţie, conţinut şi tehnologie.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.