Top 100 cei mai admiraţi CEO: Bogdan Enoiu, director general şi fondator McCANN

Autor: Florin Casota Postat la 17 martie 2017 4232 afişări

De formaţie inginer, Bogdan Enoiu este acum unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din industria publicităţii, conducând de zeci de ani grupul de comunicare care în fiecare an îşi dispută poziţia de lider al pieţei.

Top 100 cei mai admiraţi CEO: Bogdan Enoiu, director general şi fondator McCANN

Enoiu a terminat Facultatea de Metalurgie în 1984, iar primul loc de muncă a fost la uzina Dacia de la Colibaşi, lângă Piteşti, unde a lucrat doar nouă luni, după care a venit la Bucureşti, unde a lucrat tot ca inginer, la IMGB.

A intrat în publicitate înfiinţând agenţia Clip, care, după ce obţinuse câteva contracte importante, a atras atenţia agenţiei McCann Erickson. Compania internaţională a preluat în 1996 firma fondată de Bogdan Enoiu.

Publicitarul a organizat meciul de retragere al lui Gică Hagi (2001) şi vizita preşedintelui american George Bush Jr. în România (2002), iar firma pe care o conduce este organizatorul turneului de tenis BCR Open de la Bucureşti.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.