Credit Europe Bank Romania a încheiat anul financiar 2016 cu un profit brut de 8 milioane de euro

Autor: Georgiana Călin Postat la 16 martie 2017 125 afişări

Pentru CEB România 2016 a fost un an de succese pe mai multe planuri. Banca a avut performanţe financiare solide, profitul său brut atingând un nivel satisfăcător de 8 milioane de Euro, cu o rată de solvabilitate de peste 18%.

Credit Europe Bank Romania a încheiat anul financiar 2016 cu un profit brut de 8 milioane de euro

„Pe segmentul retail, sub brandul CardAvantaj, cardurile de credit au continuat să fie principalul motor de creştere. Numărul acestora a crescut cu 50%, iar cifra totală de afaceri în această zonă a crescut cu 15% comparativ cu 2015”, a declarat Yakup Cil, CEO al Credit Europe Bank Romania.

În privinţa cardurilor, ţinta pentru 2017 este la fel de ambiţioasă, banca dorindu-şi o creştere a vânzărilor cu 20% şi o cifră de afaceri cu peste 15% mai mare faţă de anul trecut. Pentru atingerea acestui scop, la sfârşitul lui 2016, banca a lansat un nou produs, denumit “Ferrari Card”. Prin introducerea acestui card, Credit Europe Bank acoperă acum întregul segment de carduri (CardAvantaj, Optimo Card, Ferrari Card).

În 2016, depozitele totale ale clienţilor au crescut cu 18%, apropiindu-se de nivelul de 700 milioane de Euro şi asigurând, de asemenea, o bază bine diversificată. „Privind în perspectivă, suntem încrezători în capacitatea noastră de a ne continua creşterea profitabilă atât în 2017, cât şi dincolo de acest an. Principalele noastre preocupări vor fi şi în 2017 creşterea segmentului de carduri, precum şi activităţile de creditare a firmelor mari şi a IMM-urilor”, a completat Yakup Cil.  

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.