Povestea omului care a creat prima companie românească care va atinge pragul de 1 miliard de euro

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 16 martie 2017 9449 afişări

Ca angajat, Dragoş Pavăl nu a avut şefi care să ştie să-l aprecieze. Acum, la mai bine de 20 de ani după ce a fondat propria firmă, de numele lui se leagă o întreagă serie de superlative.

Povestea omului care a creat prima companie românească care va atinge pragul de 1 miliard de euro

Este unul dintre cei mai apreciaţi reprezentanţi ai mediului privat de business, fiind, la ediţia de anul trecut a catalogului, cel mai admirat manager din mediul privat de afaceri. 

 

Pavăl este antreprenorul care a dezvoltat cel mai important retailer român şi liderul pieţei locale de bricolaj, operând o reţea de 44 de magazine cu suprafeţe cuprinse între 7.500 şi 18.000 mp şi circa 8.500 de angajaţi. Anul trecut, Dedeman şi-a sporit afacerile cu 28%, ajungând la 980 de milioane de euro. Pentru anul în curs, retailerul dezvoltat de fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl şi-a bugetat o cifră de afaceri de 1,01 miliarde de euro. 

 

„Tot ce am construit am făcut împreună“, spune Dragoş Pavăl referindu-se la fratele său, Adrian Pavăl, care s-a implicat în 1993 în afacere. „Suntem firi complementare şi ne potrivim ca o mănuşă unul cu celălalt. Ne înţelegem bine, avem reguli clare pe care le-am stabilit, nu au existat situaţii în care să avem certuri, să ne ameninţăm, chiar dacă am avut şi discuţii aprinse“, spune antreprenorul. Planul său este să ducă reţeaua la 50 de magazine şi spune că este probabil să mai adauge câteva, de dimensiuni mai mici, în oraşele care au potenţial.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dedeman,
ceo,
presedinte,
top,
apreciere,
angajare,
firma,
nume,
refuz,
sefi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.