Vestea pe care o aşteptau toţi părinţii din România. Alocaţii mai mari pentru fiecare copil

Postat la 17 martie 2017 5743 afişări

Părinţii aşteaptă de ani de zile ca la finalul lunii copiii să primească alocaţii decente, iar acum apare o speranţă. Un senator a iniţiat o lege prin care doreşte ca fiecare copil din România să primească o alocaţie lunară de 100 de euro din momentul în care se naşte şi până îşi termină studiile.

Vestea pe care o aşteptau toţi părinţii din România. Alocaţii mai mari pentru fiecare copil

Desigur există şi condiţii! Alesul nu vrea să dea oricum acest stimulent finaciar, ci doar pentru acei copii care nu au deloc absenţe de la şcoală.

 

Banii nu vor fi viraţi într-un cont al părinţilor sau tutorelui, ci sub formă de tichete cu destinaţie precisă: o anumită sumă pentru alimente, o alta pentru haine şi alta pentru rechizite.

 

”Ce poate face un copil, o familie cu 85 de lei lunar? Nimic. Dacă ar primi măcar 100 de euro, atunci, cu acei bani într-adevăr se poate face ceva. Nu toţi vor primi aceşti bani, ci doar cei care nu au absenţe la şcoală. În acest fel îi stimulăm pe tineri să facă copii şi pe copii să înveţe. Dacă fiecare copil va frecventa grădiniţa, şcoala primară, liceul şi o facultate, nivelul de educaţie va creşte simţitor”

 

Senatorul spune că se găsesc şi sumele necesare pentru a mări alocaţia copiilor. În primul rând să se recupereze banii găsiţi de Curtea de Conturi, cele peste 80 milioane de euro băgate în panseluţe, apoi o accizare a taxei pe viciu cu 0,05 bani, scrie a1.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.