Compania chineză Alibaba vrea să doboare recordul la bursa de la New York cu cea mai mare listare

Postat la 07 mai 2014 37 afişări

Compania chineză de comerţ pe internet Alibaba Group Holding vrea să atragă până la 20 miliarde de dolari prin listarea pe bursa de la New York, ceea ce ar reprezenta un nou record istoric, anticipând o capitalizare de piaţă de 109 miliarde de dolari.

Compania chineză Alibaba vrea să doboare recordul la bursa de la New York cu cea mai mare listare

 Grupul subliniază, în prospect, cota de piaţă uriaşă pe care o deţine în China, cea mai mare piaţă online din lume, cu peste 500 milioane de utilizatori.

Valoarea tranzacţiilor pe platforme mobile intermediate anul trecut de Alibaba a crescut la 37 miliarde de dolari, potrivit prospectului, citat de Bloomberg.

Aplicaţia Taobao a companiei a fost cea mai populară aplicaţie de comerţ electronic din China începând din august 2012, după numărul de utilizatori activi lunar.

Listarea Alibaba ar putea deveni cea mai mare ofertă publică iniţială derulată vreodată în SUA, depăşind-o pe cea a Visa, care a atras 19,65 miliarde de dolari în 2008.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/compania-chineza-alibaba-vrea-sa-doboare-recordul-la-bursa-de-la-new-york-cu-cea-mai-mare-listare-12604051
12604051
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.