Compania care produce jocul "Angry Birds", evaluata la 1,2 mld.dolari in discutiile pentru finantare

Postat la 12 august 2011 35 afişări

Rovio Entertainment, compania finlandeza care produce jocul "Angry Birds" pentru smartphone-uri, tablete si, mai nou, PC-uri, este in negocieri pentru a atrage investitori, care evalueaza firma la 1,2 miliarde de dolari, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate discutiilor.

Rovio vrea sa atraga o investitie strategica de la o companie din sectorul divertismentului, dupa ce a respins mai multe oferte similare din partea unor investitori institutionali, au adaugat sursele citate.

Compania are nevoie de bani pentru a se extinde. Rovio vrea sa faca un film "Angry Birds" si sa deschida birouri in afara Finlandei. De asemenea, firma vrea sa inceapa sa valorifice popularitatea brandului in tari precum China, unde intentioneaza sa vanda animale de plus si imbracaminte tematica.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Angry Birds,
companie,
banda
/actualitate/compania-care-produce-jocul-angry-birds-evaluata-la-1-2-mld-dolari-in-discutiile-pentru-finantare-8608694
8608694
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.