Comitetul rus de Anchetă: Opoziţia rusă pregătea o "revoluţie colorată"

Postat la 11 decembrie 2012 48 afişări

Comitetul rus de Anchetă a anunţat marţi că dispune de probe potrivit cărora opoziţia rusă pregătea o "revoluţie", anul acesta, de tip prooccidental, ca cele de la începutul anilor 2000 în Ucraina şi Georgia.

Comitetul de Anchetă este principalul organ de investigaţie, subordonat doar Kremlinului.

"S-a stabilit că, în primăvara lui 2012, s-a organizat o vizită în Lituania pentru grupuri de cetăţeni ruşi provenind din diferite regiuni, cu scopul de a participa la seminarii consacrate preluării puterii după exemplul "revoluţiilor colorate" care au avut loc anterior în alte ţări", afirmă Comitetul de Anchetă într-un comunicat.

Expresia desemnează în Rusia "revoluţia trandafirilor" din Georgia de la sfârşitul lui 2003 şi "revoluţia portocalie" de la sfârşitul lui 2004 în Ucraina, două mişcări de contestare populară care au adus la putere guverne pro-occidentale în aceste foste republici sovietice.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/comitetul-rus-de-ancheta-opozitia-rusa-pregatea-o-revolutie-colorata-10385273
10385273
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.