Comisia SRI: Facem dezbatere publică pe tema acoperiţilor din presă, cu jurnalişti, instituţii media

Postat la 03 februarie 2017 87 afişări

Comisia de control SRI va face, ca urmare a unei solicitări primite din partea societăţii civile, o dezbatere publică pe tema ''acoperiţilor'' din presă, la care vor participa jurnalişti şi instituţii media, a declarat vineri preşedintele Comisiei, Adrian Ţuţuianu.

Comisia SRI: Facem dezbatere publică pe tema acoperiţilor din presă, cu jurnalişti, instituţii media

''Am primit câteva sesizări de la asociaţii, fundaţii, ceea ce numim îndeobşte ca fiind societatea civilă. Am primit de la Active Watch şi alte asociaţii pe două teme care sunt cunoscute deja public: o sesizare care priveşte accesarea de către SRI a unor fonduri europene şi cea de-a doua solicitare - de la aceleaşi fundaţii - legat de prezenţa sau nu în presă a acoperiţilor. Ni s-a solicitat să facem şi o dezbetere publică pe acest subiect şi vă asigur că tot în următoarele două luni de zile vom stabili când facem această dezbatere publică, în ce format. Evident că dumneavoastră individual sau prin structurile profesionale veţi fi parte a acestei dezbateri'', a spus Ţuţuianu.

Preşedintele Comisiei SRI, Adrian Ţuţuianu, a declarat recent că pot fi ''acoperiţi'' şi în presă, dacă este identificat un om valoros.

”Dacă în anumite zone există interdicţia - judecători, procurori, magistraţi şi în politică, în celelate zone ale societăţii civile nu există interdicţia. Ca atare, dacă este identificat un om valoros care poate contribui cu informaţii la securitatea naţională a României, poate fi şi din presă. Nu sunt comod neapărat, în plan personal, cu ideea, dar putem face şi altfel analiza - un jurnalist este un om cu foarte multe contacte, cu foarte multe informaţii care pot fi foarte valoroase, cu acces în foarte multe medii. Ca urmare, lucrul acesta se poate întâmpla, indiferent că dacă ne place nouă sau nu'', a spus Ţuţuianu despre posibilitatea existenţei unor ofiţeri SRI sub acoperire în media.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.