Comisia Europeană examinează demiterea preşedintelui Institutului Naţional de Statistică şi revizuirea PIB pe 2011

Autor: Vlad Popescu Postat la 15 ianuarie 2013 19 afişări

Comisia Europeană (CE) examinează demiterea preşedintelui Institului Naţional de Statistică (INS), iar Eurostat analizează în detaliu informaţiile disponibile despre revizuirea Produsului Intern Brut, care a condus la înlocuirea lui Vergil Voineagu de la conducerea instituţiei.

Comisia Europeană (CE) examinează demiterea preşedintelui Institului Naţional de Statistică (INS), iar Eurostat analizează în detaliu informaţiile disponibile despre revizuirea Produsului Intern Brut, care a condus la înlocuirea lui Vergil Voineagu de la conducerea instituţiei. "Statele membre şi Comisia au obligaţia de a asigura independenţa profesională a autorităţilor de statistică şi capacitatea lor de a produce statistici solide şi independente. (…) Ultimul regulament menţionat precizează clar că orice proces de demitere trebuie să fie bazat numai pe criterii profesionale. Comisia examinează în prezent această situaţie", a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Eurostat, Tim Allen. Allen notează că revizuirea de -3,7% adusă Produsului Intern Brut este mai mare decât cele obişnuite în UE, care nu depăşesc Ă/- 2%, precum şi decât alte revizuiri efectuate în cazul României în anii anteriori, de aproximativ 2%.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/comisia-europeana-examineaza-demiterea-presedintelui-institutului-national-de-statistica-si-revizuirea-pib-pe-2011-10467567
10467567
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.