Comisia Europeană este sceptică faţă de solicitările în privinţa turismului pentru beneficii sociale

Postat la 26 aprilie 2013 19 afişări

Comisia Europeană a răspuns cu răceală cererilor unor miniştrii europeni de controlare a aşa-numitului "turism pentru beneficii sociale" prin introducerea unor legi care să interzică revenirea cetăţenilor UE expulzaţi din cauza fraudelor cu ajutoare sociale.

Comisia Europeană este sceptică faţă de solicitările în privinţa turismului pentru beneficii sociale

 Purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru Ocuparea forţei de muncă şi Afaceri sociale László Andor, Jonathan Todd, a declarat că Executivul UE nu a primit date de la ţările membre privind numărul de străini care solicită ajutoare sociale, relatează EurActiv.com.

"Nu sunt date în scrisoare. Ei menţionează un fenomen, dar nu sunt fapte sau date care să ilustreze problema pe care o ridică. Iar noi nu am primit de la niciun alt stat membru date specifice privind amploarea acestui aşa-zis turism pentru beneficii sociale", a declarat Todd.

Purtătorul de cuvânt a explicat că legislaţia UE deja protejează împotriva turismului pentru beneficii sociale, cetăţenii străini fiind eligibili pentru asistenţă socială doar dacă ei sau un membru apropiat al familiei lucrează în alt stat UE sau locuiesc acolo permanent.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/comisia-europeana-este-sceptica-fata-de-solicitarile-in-privinta-turismului-pentru-beneficii-sociale-10804253
10804253
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.