Comercianţii americani se pregătesc pentru eventualele tulburări de după alegeri

Autor: Dorin Oancea Postat la 03 noiembrie 2020 20 afişări

Comercianţii americani se pregătesc pentru eventualele tulburări de după alegeri

Proprietarii de magazine din oraşele din SUA îşi baricadează vitrinele, pregătindu-se pentru eventualele manifestaţii de după alegerile prezidenţiale, relatează BBC.

Pregătirile vin la doar câteva luni după ce multe companii au fost jefuite în timpul demonstraţiilor violente care au izbucnit după moartea lui George Floyd.

Comercianţii cu amănuntul Saks 5th Avenue şi Nordstrom, precum şi lanţul de farmacii CVS au fost printre cele mai mari firme care şi-au luat măsuri de precauţie.

Temeri legate de eventualele constestări ale rezultatului alegerilor sunt prezente şi pe piaţa financiară.

Cu toate acestea, principalii indici bursieri americani au închis luni în creştere, recuperând după căderile abrupte de săptămâna trecută.

Sondajele la nivel naţional sugerează un avantaj sănătos pentru Joe Biden faţă de actualul preşedinte american Donald Trump.

Dar avantajul lui Biden este mai redus în câteva state care ar putea decide rezultatul. Dispute legale privind voturile care vor fi numărate sunt deja în curs în multe state.

În 2000, când o dispută legată de renumărarea voturilor din Florida a ridicat incertitudinea cu privire la rezultatul alegerilor, pieţele financiare s-au scufundat cu aproximativ 5%, spune Brian Gardner, strateg la banca de investiţii Stifel.

Gardner prezice o victorie a lui Biden, dar a avertizat că orice îndoieli legate de rezultat şi orice izbucnire violentă ar putea provoca o cădere mai abruptă a pieţelor financiar de această dată.

Walmart a declarat săptămâna trecută că elimină temporar armele şi muniţia din vitrine în mii de magazine din Statele Unite, invocând îngrijorări legate de „tulburări civile”. Dar în ziua următoare a renunţat la decizie.

În ultimele zile, Departamentul Afacerilor Externe din Australia şi-a actualizat alertele de călătorie, avertizând cetăţenii care merg în SUA de posibilitatea apariţiei de violenţe. „Luaţi măsuri de precauţie pentru a vă menţine în siguranţă în timpul sezonului electoral”, a spus instituţia. „Evitaţi zonele în care au loc proteste şi demonstraţii”.

Peste 96 de milioane de americani au votat deja, prezenta la scrutin putând fi cea mai mare din ultimul secol.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
alegeri,
afaceri,
pregatesc,
magazine,
proteste

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.