Comenzile de carte înregistrate pe eMag au crescut în prima jumătate a anului în toate cele trei ţări unde compania este prezentă, cel mai mare avans fiind în Bulgaria, de 70%, urmată de Bulgaria, cu 40% şi România, cu aproximativ 20%

Autor: Roxana Rosu Postat la 09 august 2023 37 afişări

Comenzile de carte înregistrate pe eMag au crescut în prima jumătate a anului în toate cele trei ţări unde compania este prezentă, cel mai mare avans fiind în Bulgaria, de 70%, urmată de Bulgaria, cu 40% şi România, cu aproximativ 20%

Comenzile de carte înregistrate pe eMag au crescut în prima jumătate a anului în toate cele trei ţări unde compania este prezentă, cel mai mare avans fiind în Bulgaria, de 70%, urmată de Bulgaria, cu 40% şi România, cu aproximativ 20%.

Pe platformă sunt peste 550.000 de titluri disponibile de la sellerii care vând prin intermediul Marketplace, ale căror vânzări au crescut cu peste 40%. În topul celor mai vândute categorii de cărţi se află cele de beletristică, urmate de cărţile pentru copii, cele de dezvoltare personală, spiritualitate şi psihologie sau biografii şi memorii.

Plata cu cardul este preferată de 50% dintre clienţii din Ungaria, de 60% în Bulgaria, iar în România se apropie de 70%.

„Gama extinsă cu ajutorul sellerilor din Marketplace a atras tot mai mulţi clienţi pe platforma eMAG, care găsesc aici una dintre cele mai mari librării online din regiune. Vedem multe similitudini între clienţii din cele trei ţări atât la nivel de sezonalitate cât şi în ce priveşte categoriile din care comandă, ceea ce ne ajută foarte mult în a structura oferte cât mai bune, pe baza preferinţelor lor,” a declarat Stejara Pircan, senior VP eMAG.

Comenzile de carte sunt făcute mai ales de femei (60%), iar categoria de vârstă care consumă cel mai mult cartea din online de pe eMAG este cuprinsă în intervalul 35-44 ani. Cumpărătorul de carte eMAG are preponderent studii superioare (47%) şi venituri cuprinse între 3.500 - 5.000 lei.

Top vânzări de carte pe eMAG România în 2022

  1. Banii în mişcare. Prosperitatea în 10 paşi, Iancu Guda
  2. Ţigan ţăndări, Valeriu Nicolae
  3. Inocenţii, Ioana Pârvulescu
  4. Arta de a te iubi, Cristian Stan
  5. Dumbrava minunată, Mihail Sadoveanu
  6. Te iubesc, orice-ai face!, Ioana Chicet-Macoveiciuc “Prinţesa Urbană”
  7. Sănătatea creierului pe înţelesul tuturor, Dr Alexandru Ciurea
  8. Putea să fie altcumva, Daniel Morar
  9. Inteligenţa materiei, ediţie aniversară, Dumitru Constantin Dulcan
  10. Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război, Camil Petrescu

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
emag,
crestere,
carte,
bulgaria

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.