Comemorare fără fast

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 29 august 2020 47 afişări

Anunţate încă de anul trecut pentru ca toţi cei interesaţi să le poată trece în agendă, evenimentele dedicate comemorării a 500 de ani de la moartea artistului renascentist Rafael au avut şi ele de suferit din cauza pandemiei, iar organizatorii au fost nevoiţi să ia măsuri în consecinţă.

Comemorare fără fast

Muzeul Scuderie del Quirinale din Roma pregătise ceea ce considera a fi cea mai mare expoziţie dedicată pictorului, aşteptându-se la o mulţime de vizitatori din toată lumea, dornici să vadă peste 120 de lucrări ale lui Rafael. Expoziţia a început aşa cum era programat, dar a trebuit închisă după câteva zile din cauza pandemiei, fiind redeschisă la început de iunie, conform New York Times.

Chiar dacă vizitatorii vor fi mai puţini decât se aşteptase iniţial conducerea muzeului, cei interesaţi pot viziona un filmuleţ care prezintă cele mai importante exponate, încăpere cu încăpere.

Două companii, Clam Tours şi Joy of Rome s-au reorientat către spaţiul virtual, oferind unor grupuri restrânse o plimbare pe urmele artistului prin Italia, explorând fresce ale acestuia.

Au trebuit însă anulate planurile de a pune pe mormântul lui Rafael din Panteonul de la Roma câte un trandafir roşu în fiecare zi din anul 2020, precum şi diverse conferinţe sau prelegeri, în timp ce altele au fost amânate sau mutate online, acolo unde a fost posibil.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.