Combinatul de la Oţelu Roşu va fi vândut unei companii turceşti cu 19 milioane de euro

Postat la 01 septembrie 2017 694 afişări

Combinatul siderurgic din Oţelu Roşu, judeţul Caraş-Severin, ar urma să fie vândut de către firma Mechel unei companii turceşti, cu 19 milioane de euro, iar întreaga activitate a oţelăriei va fi mutată în Turcia. În locul combinatului s-ar putea realiza un parc industrial.

Combinatul de la Oţelu Roşu va fi vândut unei companii turceşti cu 19 milioane de euro

Primarul oraşului Oţelu Roşu, Luca Mălăiescu, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că a fost informat, în urmă cu două zile, de către reprezentanţii firmei Mechel, că oţelăria va fi vândută unei companii turceşti.

“Combinatul nu a fost vândut încă, dar sunt discuţii foarte avansate pe tema aceasta. Va fi vândut unei companii turceşti. Am avut o întâlnire cu reprezentanţii Mechel, care au considerat că este benefic să-mi aducă la cunoştinţă faptul că deja sunt în discuţii foarte avansate cu o societate din Turcia. Compania Mechel are datorii la bugetul de stat de 20 de milioane de euro şi ei primesc 19 milioane pentru vânzarea combinatului, mai pun ei un milion de euro şi se achită de datorii. Mechel are pus sechestru pe tot ce are în România, din cauza datoriilor”, a declarat Luca Mălăiescu.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.