Colliers testează primul robot software inteligent pentru sectorul de real estate, acesta urmând să emită facturile de servicii şi chirii pentru proprietăţile administrate de companie

Autor: Roxana Rosu Postat la 14 mai 2021 31 afişări

Colliers testează primul robot software inteligent pentru sectorul de real estate, acesta urmând să emită facturile de servicii şi chirii pentru proprietăţile administrate de companie

Compania de consultanţă imobiliară Colliers testează primul robot software inteligent dedicat industriei de real estate din România, dezvoltat pe baza tehnologiei Robotic Process Automation (RPA) de la UiPath, ţinta fiind eliminarea unor activităţi repetitive din activitatea diviziei de Property Management.

Robotul software inteligent va digitaliza şi eficientiza activitatea de emitere a facturilor pentru proprietăţile administrate de Colliers, iar obiectivul este să emită cel puţin 70% dintre facturile de servicii şi chirii în următoarele 6 luni.

Tehnologia va asigura că facturile sunt corecte şi trimise la timp, eliminând astfel o mare parte din activităţile repetitive şi riscul de eroare.

Divizia de Property Management a Colliers gestionează un portofoliu total de peste jumătate de milion de metri pătraţi de spaţii de birouri şi industriale în Capitală şi în ţară, la 10 ani de la înfiinţare. În tot acest timp, echipa a oferit servicii de consultanţă pentru administrarea proprietăţii pentru încă 700.000 de metri pătraţi.

„Am început businessul de Property Management în România în urmă cu 10 ani şi am investit mereu în inovaţie şi în cele mai noi tehnologii pentru a susţine echipa să livreze cele mai bune servicii clienţilor şi să aibă mai mult timp pentru activităţi cu valoare adăugată mai mare. Activitatea noastră este o combinaţie unică de interacţiune umană în relaţiile cu clienţii pe de o parte şi de operaţiuni de rutină şi optimizare pe cealaltă parte. Ne bucurăm că vom avea primul nostru „coleg” dotat cu inteligenţă artificială, care va elimina o mare parte din operaţiunile de rutină şi ne va permite să ne concentrăm mai bine pe interacţiunea cu clienţii”, explică Ştefania Baldovinescu, Senior Partner şi Head of Real Estate Management Services & Land Agency în cadrul Colliers.

Începând cu un hackathon organizat în 2019, Colliers a iniţiat şi susţinut soluţii bazate pe inteligenţa artificială.

Din cei peste jumătate de milion de metri pătraţi de spaţii de birouri şi industriale pe care divizia de Property Management a Colliers îi gestionează în prezent, 345.000 de metri pătraţi sunt în Bucureşti şi alţi 187.000 de metri pătraţi în ţară. Din portofoliul total administrat în prezent, 390.000 de metri pătraţi închiriabili sunt în proiecte de birouri, iar 140.000 de metri pătraţi în proiecte industriale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
facturi,
robot,
servicii,
soft,
real

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.