Coliban: Cine ieri fura din carte, astăzi fură o cetate! Ministrul Bode vrea să ia Cetatea Braşovului

Postat la 27 februarie 2023 176 afişări

Coliban: Cine ieri fura din carte, astăzi fură o cetate! Ministrul Bode vrea să ia Cetatea Braşovului

Ministrul Lucian Bode nu vrea să restituie cetatea Braşovului primăriei conduse de Allen Coliban, potrivit unui comunicat al USR. Edilul apel şi la parlamentarii de Braşov: „Lucrurile nu vor rămâne aşa. Este momentul să strângem rândurile şi să ne recuperăm Cetatea”.

„Primarul Braşovului, Allen Coliban: Cine ieri fura din carte, astăzi fură o cetate! Ministrul Bode vrea să ia Cetatea Braşovului la MAI! Dintr-o ambiţie personală, ministrul hoţ Lucian Bode nu vrea să restituie cetatea Braşovului primăriei conduse de Allen Coliban. Primăria Braşov a recâştigat în instanţă Cetatea Braşovului în domeniul public al Statului Român (într-un litigiu cu ARO şi SIF).

Un proces în care Statul Român, prin Guvernul României, nu s-a prezentat să îşi apere interesul. Decizia a devenit definitivă în noiembrie 2022. Guvernul promisese, prin documente oficiale, că va transfera Cetatea în proprietatea Municipiului Braşov imediat ce hotărârea de instanţă va rămâne definitivă. Iată însă că Ministerul Afacerilor Interne intră pe fir şi vrea să îşi treacă în patrimoniul propriu cetatea. Voci din MAI spun că este o ambiţie personală a domnului Bode, motivată de războiul politic pe care îl duce cu toţi cei care îi cerem demisia pentru furtul intelectual dovedit. Pe scurt, un abuz în serviciu”, potrivit unui comunicat de presă al USR.

Coliban a lansat o petiţie publică pentru ca primăria Braşov să primească cetatea.

„Fac apel şi la parlamentarii de Braşov, pentru a dovedi unitate pe acest subiect. Este urgentă interpelarea şi chemarea în Parlament a Ministrului pe această temă, dar şi lupta la nivel legislativ pentru finalizarea urgentă a transferului de proprietate a Cetăţii către Municipiul Braşov.

Avem bani în buget pentru stoparea degradării zidurilor, există şi fonduri nerambursabile pe care nu le putem folosi din motiv că nu avem Cetatea în proprietate, prin urmare avem nevoie de o rezolvare rapidă a acestei probleme. Lucrurile nu vor rămâne aşa. Este momentul să strângem rândurile şi să ne recuperăm Cetatea”, spune primarul Braşovului Allen Coliban.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cetate,
furt,
brasov

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.