Colaborarea dintre Uber şi Yandex se extinde în Rusia cu o investiţie de peste 120 milioane dolari

Autor: Alex Ciutacu Postat la 15 iulie 2019 79 afişări

Colaborarea dintre Uber şi Yandex se extinde în Rusia cu o investiţie de peste 120 milioane dolari

Gigantul rusesc al internetului Yandex, compania din spatele Yango, a anunţat luni că businessul comun de ride-sharing şi food delivery pe care îl operează cu Uber Technologies în Rusia, va cumpăra drepturile de proprietate intelectuală şi mai multe call-center-uri din Rusia de la grupul Vezet, potrivit Reuters.

MLU, businessul comun al celor două entităţi, plănuieşte să investească 8 miliarde ruble, adică 127,2 milioane dolari în regiunile ruseşti în următorii trei ani, anunţă Yandex.

Astfel, Yandex va deţine 56,2% din MLU după tranzacţie, Uber va rămâne cu 35%, în timp ce 5,3% din acţiuni sunt deţinute de angajaţi în cadrul planului de distribuire de acţiuni al MLU.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.