COD ROŞU de inundaţii pe râuri din trei judeţe. CODURI PORTOCALIU şi GALBEN de furtuni până la ora 21.00 | HARTA zonelor afectate

Postat la 10 iulie 2018 63 afişări

Hidrologii au emis, marţi, o atenţionare cod roşu de inundaţii pe râuri din Vâlcea, Gorj şi Argeş, unde, din cauza precipitaţiilor abundente, au fost depăşite cotele de pericol.

COD ROŞU de inundaţii pe râuri din trei judeţe. CODURI PORTOCALIU şi GALBEN de furtuni până la ora 21.00 | HARTA zonelor afectate

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinele hidrografice: Olteţ – bazin superior, Cerna (afluent al Olteţului), Olt – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă Lotru – amonte Ac. Ioneşti, în judeţele Vâlcea, Gorj şi Argeş.

Astfel, atenţionarea cod roşu, potrivit hidrologilor, este valabilă marţi, de la ora 9.30 până la ora 20.00.

Conform sursei citate, fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele hidrografice: Olteţ, Cerna, Olt - afluenţii de dreapta aferenţi sectorului avertizat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.