COD ROŞU. Ce măsuri au luat Internele pentru remedierea situaţiilor cauzate de vremea rea

Postat la 26 ianuarie 2014 63 afişări

Peste 570 de poliţişti acţionează suplimentar faţă de dispozitivele curente de ordine şi siguranţă publică în judeţele Buzău, Vrancea şi Brăila, în contextul noilor avertizări meteorologice cu cod roşu pentru aceste judeţe, a informat Ministerul Afacerilor Interne.

COD ROŞU. Ce măsuri au luat Internele pentru remedierea situaţiilor cauzate de vremea rea

Astfel, pe raza celor 3 judeţe acţionează în prezent, suplimentar dispozitivului curent, peste 570 de poliţişti cu 235 de autospeciale în scopul prevenirii evenimentelor generate de căderile abundente de zăpadă şi intensificările vântului. Poliţiştii vor desfăşura misiuni de dirijare şi control a traficului rutier şi salvare de vieţi omeneşti. Alţi 800 de poliţişti sunt pregătiţi să intervină în funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice şi pentru gestionarea eventualelor situaţii de criză.

La nivel naţional, în zonele afectate de vremea nefavorabilă acţionează peste 7.500 de poliţişti.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, până duminică la prânz, 792 de persoane au fost evacuate din mijloace de transport blocate în zăpadă. De asemenea, au fost salvate zece persoane (în Galaţi şi Brăila), alte opt fiind asistate medical.

La ora 13.00, 41 de persoane mai erau blocate în gări, trenuri sau autovehicule, iar 28 de drumuri naţionale şi autostrăzi erau închise de autorităţi sau aveau circulaţia restricţionată (majoritatea în judeţele Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Vrancea). De asemenea, la nivel naţional, au mai fost închise de către autorităţi 57 de drumuri judeţene. Porturile Mangalia, Midia, Constanţa Nord şi Constanţa Sud-Agigea rămân închise, ca şi punctele de trecere a bacului din Turnu Măgurele şi Zimnicea.

Totodată, se intervine pentru reluarea alimentării cu energie electrică în cele 72 de localităţi în care aceasta a fost întreruptă din cauza fenomenelor meteorologice extreme (judeţele Giurgiu, Călăraşi, Buzău, Dâmboviţa, Argeş, Teleorman, Brăila, Tulcea).

În intervenţiile pentru limitarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase sunt implicate peste 2.400 de mijloace şi utilaje, din care aproape 1.000 aparţin structurilor Ministerului Afacerilor Interne, iar restul celorlalte structuri implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă (Ministerul Afacerilor Interne, alături de membri ai comitetelor judeţene şi locale, ai serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă).

Ministrul interimar de interne, Gabriel Oprea, a precizat că de vineri până sâmbătă seara au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale în valoare de 7.140 de lei (cuantum total) pentru societăţile care trebuia să asigure deszăpezirea, 3 în judeţul Dolj şi una în judeţul Dâmboviţa.

Pentru evitarea situaţiilor extreme ce pot pune în pericol viaţa şi sănătatea celor implicaţi - victime şi salvatori deopotrivă, MAI face apel la persoanele aflate în zonele vizate de avertizările meteorologice să respecte indicaţiile personalului ce acţionează pentru limitarea efectelor acestor fenomene periculoase.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cod-rosu-ce-masuri-au-luat-internele-pentru-remedierea-situatiilor-cauzate-de-vremea-rea-11968238
11968238
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.