Cod portocaliu de ploi în zona Banatului şi cod galben în nord-vestul ţării

Autor: Laura Buciu Postat la 17 septembrie 2022 20 afişări

Întreaga regiune de nord-vest a ţării este sub atenţionare meteorologică de ploi abundente, sâmbătă şi duminică, meteorologii Administraţiei Naţionale de Meteorologie prognozând cantităţi care vor depăşi chiar şi 70 de litri pe metrul pătrat.

Cod portocaliu de ploi în zona Banatului şi cod galben în nord-vestul ţării

În Carpaţii Occidentali, vestul Carpaţilor Meridionali şi nordul Carpaţilor Orientali, precum şi în sudul Banatului este atenţionare cod portocaliu de ploi abundente. Se vor acumula cantităţi de apă ce vor depăşi 40…50 l/mp şi izolat 60…70 l/mp.

Codul portocaliu intră în vigoare sâmbătă la ora 12:00 şi este valabil până duminică, la ora 12:00.

În acelaşi interval, mai multe judeţe din centrul, nord-vestul ţării vor fi sub atenţionare cod galben, la fel şi în zonele montane.

Cantităţile de apă vor depăşi 25...30 l/mp şi izolat 40...50 l/mp.

În regiunile sudice şi sud-estice vor fi perioade în care pe alocuri instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, grindină şi vijelii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cod portocaliu,
ploaie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.