Cod galben de ploi torenţiale şi grindină în mai multe judeţe, până joi. Care sunt zonele vizate

Autor: Cosmin Pirv Postat la 28 mai 2024 60 afişări

Cod galben de ploi torenţiale şi grindină în mai multe judeţe, până joi. Care sunt zonele vizate

Meteorologii au emis o averizare Cod galben de ploi valabilă până miercuri după-amiaza în 17 judeţe din ţară.

Sunt vizate judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Botoşani, Mureş, Harghita, Iaşi, Neamţ, Covasna, Bacău, Vaslui, Vrancea, Buzău, Prahova, Braşov, Dâmboviţa şi Argeş.

Conform ANM, în cea mai mare parte a Moldovei, estul Transilvaniei, în Carpaţii Orientali şi jumătatea de est a Carpaţilor Meridionali vor fi perioade cu averse şi cu caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 25-30 l/mp şi pe alocuri de peste 40-50 l/mp.

Avertizarea este în vigoare de marţi de la ora 16.00 până miercuri la ora 16.00.

De asemenea, marţi la ora intră în vigoare o informare meteorologică valabilă în toată ţara până joi la ora 20.00.

Aria ploilor va fi în extindere treptată şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării. Vor fi mai ales averse, însoţite de descărcări electrice şi pe alocuri de intensificări de scurtă durată ale vântului şi

grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 15-25 l/mp şi pe alocuri de peste 40 l/mp.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cod galben,
ploi,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.