Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în Mehedinţi intr-un judeţ din România

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 01 iulie 2023 67 afişări

Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în Mehedinţi intr-un judeţ din România

Meteorologii au instituit Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în judeţul Mehedinţi, în intervalul sâmbătă, ora 18.00-duminică, ora 06.00. Local sunt prognozate averse, care pot avea caracter torenţial, descărcări electrice, iar pe arii restrânse vijelii şi grindină.

„Începând de astăzi, (sâmbătă- n.r.), ora 18:00, judeţul Mehedinţi se va afla sub atenţionare meteorologică Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă până duminică, 2 iulie, la ora 06:00. În intervalul menţionat, local, sunt prognozate averse, care pot avea caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, cu rafale de 55...70 km/h, iar pe arii restrânse vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp, cantităţile de apă vor fi de 20...25 l/mp şi izolat de peste 40 l/mp”, anunţă ISU Mehedinţi.

Pentru prevenirea unor situaţii de urgenţă, ISU Mehedinţi recomandă populaţiei să ia măsuri de curăţare a şanţurilor şi rigolelor de scurgere în scopul facilitării evacuării normale a apelor pluviale.

„În cazul creşterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetăţeni să nu încerce traversarea lor şi să nu se apropie de malurile acestora. În situaţia manifestării vântului puternic, aceştia trebuie să întrerupă orice activitate desfăşurată în aer liber şi să se adăpostească în imobile sau spaţii închise, care să le asigure protecţia. Parcarea autoturismelor se va face în zone ferite, la distanţă de copaci, stâlpi de electricitate sau alte obiecte care i-ar putea răni prin cădere”, se arată în finalul comunicatului de presă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vijelii,
grindină,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.