CNAS anunţă că formula de calcul a taxei clawback a fost actualizată

Postat la 21 decembrie 2018 59 afişări

Casa Naţională de Asigurări în Sănătate (CNAS) anunţă că formula de calcul pentru taxa clawback a fost actualizată, precizând că astfel valoarea bugetului aprobat a crescut începând cu sfârşitului anului 2018.

CNAS anunţă că formula de calcul a taxei clawback a fost actualizată

“După o serie de discuţii cu reprezentanţii industriei farmaceutice din România s-a convenit ca prima etapă în găsirea unui mecanism predictibil şi sustenabil al acestei contribuţii să fie ajustarea valorii bugetului de referinţă trimestrial”, se arată într-un comunicat trimis, vineri, de Casa Naţională de Asigurări în Sănătate (CNAS).

Sursa citată anunţă că a fost adoptată o Ordonanţă de Urgenţă care stabileşte un mecanism de actualizare automată a valorii bugetului aprobat trimestrial (BaT) pentru medicamentele cu şi fără contribuţie personală, în funcţie de rata inflaţiei. Acest lucru înseamnă că valoarea bugetului aprobat creşte începând cu trimestrul IV 2018 la 1.595 milioane lei.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anunt,
cnas,
clawback,
taxa,
buget

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.