Cum au reuşit? Când economia se PRĂBUŞEŞTE, fraţii Pavăl dau cel mai mare tun de până acum

Postat la 20 decembrie 2018 1057 afişări

Fraţii Pavăl, fondatorii şi proprietarii Dedeman, au cumpărat un pachet de acţiuni de 23,16% din producătorul de aluminiu Alro Slatina (ALR), pentru 495 milioane lei (107,8 milioane euro).

Cum au reuşit? Când economia se PRĂBUŞEŞTE, fraţii Pavăl dau cel mai mare tun de până acum

Familia Pavăl se află de mai bine de un an într-o plină campanie de achiziţii pe bursă. Aceştia deţin controlul producătorului de cărămizi Cemacon Cluj şi pachete de aproximativ 5% din companii de utilităţi precum Conpet, Electrica sau Transelectrica.

 

Ieri a fost anunţată o tranzacţie de 723 milioane lei, pe piaţa POF, prin care s-a înstrăinat peste 33,8% din capitalul social al producătorului de aluminiu. Preţul per unitate a fost de 3 lei.

 

Prima încercare de vânzare a unui pachet important al Alro, respectiv de 53,7%, a fost în această vară. Cu toate acestea, nu a fost atins pragul de subscriere, iar oferta nu s-a mai realizat. Pe tranşa de retail se înregistrase o subscriere de 16,4% din totalul celor 15% din acţiunile din ofertă.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cumparare,
dedeman,
frati,
proprietari,
achizitii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.