CNA menţine sancţiunea de suspendare a postului Realitatea TV, după ce un membru al consiliului a cerut reanalizarea

Postat la 17 ianuarie 2019 59 afişări

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a menţinut, în şedinţa de joi, sancţiunea de suspendare cu 10 minute a emisiei obişnuite a Realitatea TV, dată marţi, pentru modul în care postul de televiziune a relatat evenimentele din timpul mitingului diasporei din 10 august 2018.

CNA menţine sancţiunea de suspendare a postului Realitatea TV, după ce un membru al consiliului a cerut reanalizarea

Consiliul Naţional al Audiovizualului a discutat, în şedinţa de joi, o notă semnată de Alexandru Kocsis-Cristea, membru CNA, prin care s-a solicitat reanalizarea sancţiunii acordate postului Realitatea TV marţi.

Alexandru Kocsis a explicat faptul că a vizionat imaginile din emisiunea Realitatea TV, dar nu a putut să voteze, nefiind prezent la şedinţa de marţi. Între argumentele cererii sale s-a numărat şi cel potrivit căruia faptele analizate sunt vechi de şase luni şi că, în acest interval, nu au mai avut loc evenimente violente despre care să se poată spune că ar fi generate de instigările de care este acuzat postul de televiziune.

Membrul CNA Monica Gubernat a precizat că "deciziile de sancţionare nu constituie cenzură" şi că "motivul principal de critică la adresa CNA este acela că nu luăm măsuri".

Prezent la discuţii, deputatul PNL Pavel Popescu a solicitat dreptul de a interveni, dar i-a fost refuzat. "Am încercat să deschid un dialog", a spus deputatul.

"Puteţi să ne chemaţi la Parlament şi vom răspunde în faţa dumneavoastră", a spus Monica Gubernat.

Discuţia a continuat, deputatul insistând să i se permită să vorbească. Cu toate că unii dintre membrii Consiliului au repetat că nu există un cadru legal prin care cineva care nu reprezintă niciuna dintre părţile implicate să ia cuvântul, CNA a supus la vot cererea deputatului şi aceasta a fost respinsă.

"Eu de două zile primesc ameninţări cu moartea pentru că aş fi închis Realitatea TV", a spus Radu Herjeu. "Cu noi, aici, de faţă a minţit că nu i-am dat voie să vorbească, aşa că am supus la vot solicitarea domnului deputat", a mai spus acesta.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cna,
realitatea,
realitatea tv,
tv,
consiliu,
post,
sanctiune

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.