CMR: 33 de medici sancţionaţi în 2014, doi cu suspendarea activităţii între trei şi şase luni

Autor: Elvira Gheorghita Postat la 26 martie 2015 32 afişări

Comisia Superioară de Disciplină a Colegiului Medicilor din România (CMR) a sancţionat, în 2014, 33 de medici, pe doi dintre aceştia cu interdicţia de a exercita profesia sau alte activităţi medicale pentru trei şi respectiv şase luni.

Comisia Superioară de Disciplină a prezentat, joi, în cadrul Adunării Generale a CMR raportul de activitate pe 2014.

Comisia a analizat, în perioada ianuarie - decembrie 2014, 192 de cazuri şi a adoptat 178 decizii, având alte 70 de cauze pe rol, potrivit raportului.

Analizând repartiţia pe specialităţi a cauzelor, s-a constatat că cele mai multe dintre reclamaţii au vizat specialităţile: chirurgie -30, medicină de familie/ medicină generală -20 şi obstetrică-ginecologie.

După analiza dosarelor, s-au aplicat sancţiuni în 33 de cazuri, iar 145 de cauze nu au fost sancţionate.

Dintre medicii sancţionaţi, 14 au primit mustrare, 12 - avertisment, patru - vot de blam, doi - amendă (un medic - 300 de lei, altul tot atât dar cu obligaţia de a urma cursuri de perfecţionare) şi doi au primit interdicţia de a exercita profesia sau alte activităţi pentru trei, respectiv şase luni, în ultimul caz fiind de asemenea impusă obligaţia de a urma cursuri de perfecţionare.

Printre alţii, au fost sancţionaţi cinci chirurgi, patru ortopezi şi tot atâţia ginecologi şi trei medici oncologi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CMR,
SANCŢIUNI,
/actualitate/cmr-33-de-medici-sanctionati-in-2014-doi-cu-suspendarea-activitatii-intre-trei-si-sase-luni-14063212
14063212
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.