Clotilde Armand: eu cred cu tărie că acum este momentul unui restart profund al USR

Autor: Petru Mazilu Postat la 16 iunie 2024 32 afişări

Clotilde Armand propune un „restart profund” al USR. Ea a publicat un mesaj pe Facebook prin care susţine că le răspunde celor care au întrebat-o care este pasul următor pentru ea şi pentru partid. Armand a pierdut alegerile pentru Sectorul 1 deşi a contestat rezultatele.

Clotilde Armand: eu cred cu tărie că acum este momentul unui restart profund al USR

„USR punct. Şi de la capăt. Un nou început – restart.” Aşa începe mesajul publicat duminică de Clotilde Armand. Ea cere ajutorul cetăţenilor pentru realizarea strategiei partidului.

„În primul rând cred că este important fin sinceri cu noi să ne recunoaştem vina acolo unde am greşit şi acolo unde s-a greşit. Doar aşa putem evolua. Apoi eu mai cred cu tărie că acum este momentul unui restart profund al USR. Un bun moment în care trebuie să ne privim în oglindă şi să nu ne mai minţim, să ne recunoaştem şi să ne amintim ce ne-a unit împreună pe noi toţi: ghinişti, barnişti, clotildişti, nicuşorişti etc. Cred că de la acest moment zero putem să repornim motoarele la turaţie maximă, de la lucrurile care ne ţine pe noi toţi împreună: cinstea, competenţa meritocraţia, transparenţa. Eu n-am să încep să arăt cu degetul persoanele care sunt responsabile pentru rezultatul slabe ale partidului. Eu vă propun (membrilor şi cetăţenilor care cred în noi) o reconciliere şi o reconstrucţie din temelie a USR. Voi lansa aici curând o platformă deschisă publicului pentru a ne răspunde toţi cetăţenii despre ce am greşit şi cum cred aceştia că putem face mai bine”, scrie în mesajul lui Armand.

Potrivit lui Clotilde Armand, restartul USR trebuie să se realizeze respectând o serie de principii.

„Restartul USR trebuie să înceapă reconstrucţia internă de aici: 1. Democraţia în partid - componenţa Comitetului Politc, verificarea adreselor email pentru votul electronic, fără decizii abuzive ale Biroului Naţional etc.). 2. Transparenţa - banii din subvenţie, publicarea CV-urilor şi a contractelor. 3. Solidaritatea în partid pentru filialele mici. 4. Meritocraţia în partid. 5. Lista este deschisă”, mai scrie în mesajul trimis de Clotilde Armand.

Datele centralizate de AEP arată că în Sectorul 1, George Tuţă, candidatul comun al Alianţei PSD-PNL pentru alegerile locale, a obţinut 36,61% din voturi, în timp ce Clotilde Armand se află la o distanţă mică, de aproape 700 de voturi, cu 35,92%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
armand,
usr,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.