Claudiu Lucaci a pierdut şefia Ştirilor TVR. Stelian Tănase spune că va numi un director interimar

Autor: Diana Pârvulescu Postat la 17 aprilie 2015 0 afişări

Contestaţia depusă de Claudiu Lukacsi (Claudiu Lucaci) privind punctajul obţinut la reevaluarea sa a fost respinsă pe data de 14 aprilie, el pierzând astfel funcţia de director al Direcţiei Ştiri din TVR.

"Nu voi lua nicio decizie cât este în concediu medical (Claudiu Lucaci, n.r.). Acţionăm cu legea, am câţiva avocaţi în jur, adică Biroul Juridic al Televiziunii Române", a declarat Stelian Tănase, preşedinte-director general al SRTv, vineri, pentru MEDIAFAX.

"Eu nu iau decizii până când ei (juriştii, n.r.) nu îmi spun care este calea corectă. (...) El are trei zile de concediu medical", a completat Tănase.

Pe de altă parte, Stelian Tănase a spus că există câteva candidaturi pentru această funcţie. "Nu am luat încă o decizie asupra cui mă voi opri. Nici nu pot lua o decizie până în momentul în care nu lichidez problema din spate, trebuie întâi să închid povestea cu Lucaci pentru a spune cine va fi interimar", a declarat Tănase.

El a precizat că va fi organizat "foarte repede concurs, indiferent de cine va fi interimar". "Este nevoie de cineva care să semneze actele curente", a mai spus Stelian Tănase.

Contactat, vineri, de MEDIAFAX, Claudiu Lucaci a spus că este în concediu medical în perioada aceasta. "Nu aş putea să vă spun decât că orice acţiune care se face în perioada suspendării unui contract de muncă este nelegală", a spus Claudiu Lucaci pentru MEDIAFAX. "Există recursul la instanţă, ceea ce am şi făcut, orice acţiune de genul acesta poate fi contestată în instanţă", a adăugat acesta.

Pe de altă parte, surse din TVR au declarat pentru MEDIAFAX că, pe 16 aprilie, Stelian Tănase a emis un act administrativ prin care i-a retras atribuţiile de director al Ştirilor TVR lui Claudiu Lucaci.

În luna aprilie, Claudiu Lucaci, directorul Ştirilor TVR, a fost reevaluat, deşi a obţinut un punctaj care îi permitea să îşi menţină actuala funcţie la prima evaluare a activităţii sale, însă o comisie condusă de Stelian Tănase, şeful SRTv, a decis că procesul de evaluare în cazul său "a fost viciat".

Consiliul de Administraţie (CA) al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) a decis recent să fie reevaluat atât Claudiu Lukacsi (Claudiu Lucaci), coordonatorul cu atribuţii de director al Direcţiei Ştiri a TVR, cât şi colega sa Ioana Popescu, coordonator cu atribuţii de producător executiv la Direcţia Ştiri.

Decizia a fost luată de majoritatea membrilor CA al SRTv (şi cu patru voturi "împotrivă"), având în vedere că o comisie de soluţionare a contestaţiilor din TVR, condusă de Stelian Tănase, preşedintele-director general al SRTv, a decis, în prima parte a lunii martie, că procesul de evaluare în cazul lui Claudiu Lucaci a fost viciat şi a propus anularea evaluării în acest caz, au declarat, pe 30 martie, pentru MEDIAFAX surse din TVR.

Astfel, CA al SRTv a aprobat constituirea unei comisii de reevaluare managerială a lui Claudiu Lucaci, compusă din trei membri titulari cu drept de notare, selecţionaţi dintre cei care nu au făcut parte din prima comisie de evaluare, şi doi membri supleanţi.

Pe 3 aprilie, Claudiu Lucaci, care primise la reevaluare un punctaj sub cel necesar pentru a rămâne şef al Ştirilor TVR, a declarat pentru MEDIAFAX că va contesta acest rezultat, precizând că a înţeles dintr-o discuţie cu Stelian Tănase, şeful SRTv, că evaluarea managerilor TVR s-a făcut "pe considerente politice".

Contactat la momentul respectiv de agenţia MEDIAFAX, Claudiu Lucaci a confirmat că a primit un punctaj sub cel necesar pentru a-şi putea continua activitatea de coordonator cu atribuţii de director al Direcţiei Ştiri. Claudiu Lucaci a precizat că reevaluarea sa şi înfiinţarea unei comisii noi de reanalizare a activităţii sale nu sunt prevăzute în niciun regulament. De asemenea, Lucaci a spus că va contesta rezultatul reevaluării sale, având în vedere că la raportul de activitate a obţinut un punctaj mult mai mare decât a obţinut la interviul în faţa comisiei de reevaluare, interviu care ar fi trebuit să plece tocmai de la raportul său de activitate.

Iniţial, Claudiu Lucaci s-a numărat printre cei care au obţinut punctajele necesare pentru a fi în continuare manageri în TVR la procesul de evaluare care s-a desfăşurat în Televiziunea Română, după cum au declarat, pe 20 februarie, pentru MEDIAFAX mai multe surse din TVR.

Însă Romina Surugiu, membru al Consiliului de Administraţie al SRTv şi membru al comisiei care l-a evaluat iniţial pe Claudiu Lucaci, a depus o contestaţie în acest caz, după cum au declarat, pe 4 martie, pentru MEDIAFAX mai multe surse din SRTv.

Contestaţia formulată de Romina Surugiu făcea referire la documentele primite de la secretariatul comisiei de evaluare a managerilor, la raportul de activitate şi la proiectul managerial depuse de Claudiu Lucaci şi Ioana Popescu.

Ioana Popescu, producător executiv în Direcţia Emisiuni Informative şi Sport din TVR, condusă de Claudiu Lucaci, ar fi obţinut sub 75 de puncte în urma procesului de evaluare din TVR, cât ar fi fost minimum necesar, însă a făcut o contestaţie în acest caz.

Romina Surugiu a susţinut în contestaţia sa că rapoartele de activitate depuse de Claudiu Lucaci şi Ioana Popescu "sunt identice de la punctul A la punctul F".

Potrivit unor surse din TVR, comisia de soluţionare a contestaţiilor, formată din Stelian Tănase, preşedintele-director general al SRTv, Cristian Ţopescu şi Lucian Romaşcanu, consilieri în management în TVR, Amelia Roxana Vasile, consilier juridic, Liana Săndulescu, producător TV, şi un observator din partea sindicatului din TVR, a analizat aspectele semnalate de Romina Surugiu şi a constatat că rapoartele de activitate ale lui Claudiu Lucaci şi al Ioanei Popescu "sunt identice de la capitolul/criteriul A până la capitolul/criteriul F".

De cealaltă parte, Claudiu Brînzan, membru în Consiliul de Administraţie al SRTv şi în comisii de evaluare a şefilor din TVR, a declarat, pe 4 martie, pentru MEDIAFAX, că directorul Direcţiei Ştiri, Claudiu Lucaci, este "linşat" de oameni "din arcul actualei puteri", sugerând că se încearcă înlăturarea sa de la conducerea Ştirilor.

În momentul difuzării acestei ştiri sunt înregistrate la Tribunalul Bucureşti, Secţia a-VIII-a Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale, trei dosare în care Claudiu Lucaci a dat în judecată SRTv. Materia acestor dosare, care au fost înregistrate pe 11 decembrie 2014, 23 martie şi 27 martie 2015, este "litigii de muncă", iar obiectul este "anulare act", respectiv "ordonanţă preşedinţială".

Totodată, SRTv l-a dat în judecată pe Claudiu Lucaci, printr-un dosar înregistrat pe 16 martie la Tribunalul Bucureşti, Secţia a-VIII-a Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale. Obiectul acestui dosar este "acţiune în răspundere patrimonială".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TVR,
CLAUDIU LUCACI,

Citeşte pe comedymall.ro

/actualitate/claudiu-lucaci-a-pierdut-sefia-stirilor-tvr-stelian-tanase-spune-ca-va-numi-un-director-interimar-14126331
comments powered by Disqus
Cum îşi reinventează afacerile micii antreprenori români? Cum îşi reinventează afacerile micii antreprenori români?

Reinventaţi de pandemie Ţi-ai pus toate economiile la bătaie. Ţi-ai vândut, poate, apartamentul sau motocicleta şi ai investit banii într-o afacere. Nu acum, ci în urmă cu câţiva ani. Totul a mers bine. Ai crescut, uşor-uşor, cu paşi mici, dar ai ajuns la profit, iar acum businessul îţi e suficient să trăieşti fără a avea nevoie şi de un job. Ţi-ai îndeplinit visul. Până când, într-o zi pe care nici tu, nici altcineva nu putea s-o prevadă, totul se prăbuşeşte. Totul se închide. Marfa ta, serviciile tale nu-şi mai găsesc acum clienţii. Totul e captiv în izolare, publicul tău ţintă nu mai există, iar dacă există, îşi drămuieşte cu grijă banii pentru o potenţială criză care se prevesteşte.

vezi continuarea
ZF.ro
Dezvăluirile unui medic de la Medlife despre coronavirus. Care este cel mai IMPORTANT lucru Dezvăluirile unui medic de la Medlife despre coronavirus. Care este cel mai IMPORTANT lucru
Măsuri drastice în piaţa muncii. Cum se schimbă contractele de muncă din cauza crizei
Mediafax
Harta cazurilor din România, publică pentru prima dată. Care sunt ”zonele roşii” din ţară şi unde sunt cei mai puţini infectaţi | FOTO Harta cazurilor din România, publică pentru prima dată. Care sunt ”zonele roşii” din ţară şi unde sunt cei mai puţini infectaţi | FOTO
Alimentul care rezistă chiar şi mii de ani. La ce moduri de conservare pot apela oamenii în cazuri extreme
MonitorulApararii
Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte
Ce se întâmplă la Moscova este de bine deopotrivă pentru Rusia şi Putin(?)
MonitorulPartidelor
Apartamentul lui Ungureanu, oferit drept REFUGIU al medicilor în calea COVID-19. „Toţi să facă la fel” Apartamentul lui Ungureanu, oferit drept REFUGIU al medicilor în calea COVID-19. „Toţi să facă la fel”
Demisie „fulger”. Un medic chirurg va conduce Ministerul Sănătăţii. Cine este Nelu Tătaru, propus să preia funcţia după plecarea lui Costache
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Suhan Hai, da-ma... incolo... COMENTARIU Valeriu Suhan Hai, da-ma... incolo...
Dr. Tudor Ciuhodaru atentioneaza ca virusul (Covid-19) rezista minim 30 de minute in aer dupa eliminarea sursei infectiei si peste cinci zile pe piele

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.