Putin, îngrijorat că cetăţenii ruşi care luptă pentru SI ar putea comite acte teroriste în Rusia

Autor: Gaidau Ion Postat la 17 aprilie 2015 77 afişări

Rusia este "îngrijorată" de faptul că cetăţenii ruşi care luptă în Irak şi Siria alături de gruparea extremistă sunnită Stat Islamic (IS) ar putea continua actele teroriste la întoarcere în ţară, a declarat joi preşedintele rus Vladimir Putin, citat de agenţia Sputnik.

De asemenea, Putin a dat asigurări că serviciile de securitate ruseşti monitorizează situaţia.

"Noi conştientizăm acest lucru, îl luăm în considerare şi acţionăm în consecinţă. Nu pot să spun că ştim identitatea tuturor (ruşilor care sunt) membri (ai SI), dar ştim un număr aproximativ", a spus preşedintele rus.

Potrivit autorităţilor de la Moscova, aproximativ 1.700 de cetăţeni ruşi luptă alături de SI.

Cel puţin 20.000 de străini au aderat la SI în ultimii trei ani, conform unor estimări ale Centrului naţional antiterorism al Statelor Unite.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
TERORISM,
/actualitate/putin-ingrijorat-ca-cetatenii-rusi-care-lupta-pentru-si-ar-putea-comite-acte-teroriste-in-rusia-14125866
14125866
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.