Clasament: Parisul, cel mai periculos oraş din Europa la capitolul risc terorist

Autor: Mihai Draghici Postat la 21 mai 2015 138 afişări

Bagdadul este cel mai periculos oraş din lume din punctul de vedere al riscului terorist, Parisul şi Belfastul fiind cele mai riscante oraşe din Europa, potrivit unui clasament realizat de Verisk Maplecroft, informează publicaţia britanică Express.

Bagdadul rămâne cel mai periculos oraş din lume, în contextul în care în ultimele 12 luni în capitala Irakului au avut loc 380 de atentate, soldate cu 3.654 de morţi.

Capitala Irakului este urmată în clasament de oraşele irakiene Mosul şi Ramadi, aflate sub controlul reţelei teroriste Stat Islamic. Şase dintre cele mai periculoase zece oraşe din lume sunt în Irak, trei în Pakistan şi unul în Libia - Benghazi.

Oraşul Belfast, capitala regiunii britanice Irlanda de Nord, şi Parisul sunt cele mai periculoase oraşe din Europa, la capitolul risc terorist. Atentatele comise la Paris în ianuarie s-au soldat cu 17 morţi.

Pe lista oraşelor europene cu risc terorist figurează şi Atena, Bruxelles, Berlin, Nicosia, Priştina, Tirana, Skopje şi Monaco.

La capitolul destinaţii turistice cu risc terorist, cele mai periculoase oraşe sunt Ierusalim, Cairo, Nairobi, Bangkok, Tunis, Istanbul şi Las Vegas.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TERORISM,
CLASAMENT,
ORAŞE
/actualitate/clasament-parisul-cel-mai-periculos-oras-din-europa-la-capitolul-risc-terorist-14312053
14312053
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.