„Clasa virtuală” Kinderpedia

Postat la 23 februarie 2021 119 afişări

În 2020, Kinderpedia a răspuns crizei Covid-19 prin lansarea pe platformă şi în aplicaţia mobilă a funcţionalităţilor necesare desfăşurării orelor online, atât la şcoală, cât şi la grădiniţă.

Descrierea inovaţiei:

În martie 2020, când şcolile s-au închis, Kinderpedia a lansat, în numai 5 zile, un modul de predare video la distanţă, prin integrarea aplicaţiei Zoom şi lansarea ei direct din orar. Orice profesor activ pe platformă poate da drumul unei lecţii video la distanţă direct din orar, de pe web sau din aplicaţia mobilă. În scurt timp, am lansat modulul de teme, cu corectare direct în aplicaţie. Acesta este un instrument extrem de valoros şi util, pentru că simplifică, pe de o parte, comunicarea cu elevul şi familia şi, pe de altă parte, facilitează primirea de feedback, un factor crucial în procesul de învăţare. Pe 19 martie, la doar o săptămână de la închiderea şcolilor, Kinderpedia a semnat un protocol cu Ministerul Educaţiei prin care au oferit soluţia gratuit instituţiilor publice de învăţământ. 11 module Kinderpedia, cele mai utile activităţii profesorilor, rămân gratuite pe viaţă. Kinderpedia este o soluţie completă de comunicare şi management dedicată şcolilor şi grădiniţelor, bazată pe o colaborare permanentă şi o comunicare în timp real între dascăli, elevi şi părinţi. Platforma digitală reuneşte toate instrumentele administrative necesare pentru buna desfăşurare a orelor la clasă.

De la check-in cu QR code pentru a face prezenţa elevilor, sau accesul instantaneu la orar, catalog şi carnet de note, până la predarea video la distanţă şi modulul de teme sau mesageria rapidă, Kinderpedia furnizează infrastructura digitală pentru modernizarea sistemului de învăţământ din România, precum şi la nivel european. În plus, platforma oferă funcţii de facturare automată, management financiar şi plată online a taxelor şcolii, prin integrarea cu sisteme de plată electronice. În vara 2020, Kinderpedia a încheiat o nouă rundă de finanţare, în valoare de aproximativ jumătate de milion de euro. Runda condusă de Roca X, în calitare de lead investors, i-a mai adus în rândul finanţatorilor companiei şi pe investitorii de la Growceanu şi a avut şi o componentă de crowdfunding, desfăşurată pe SeedBlink, cea mai mare platformă regională de equity crowdfunding.

La începutul acestui an, platforma pentru educaţie a lansat plata cu cardul a taxelor şcolare şi a altor cheltuieli direct în aplicaţie, prin integrarea cu BT Pay. Echipa tehnică lucrează în prezent la implementarea altor soluţii de plăţi electronice.

Fondatorii Kinderpedia sunt Daniel Rogoz (CEO), inginer şi antreprenor experimentat în tehnologie, Evelina Necula (CMO), profesionist în marketing şi comunicare şi Valentin Ilea (CTO), SaaS Software Engineering certificat Zend.

Elementul de noutate:

Kinderpedia este prima aplicaţie pentru educaţie din România care a permis profesorilor să predea online, fără să necesite înregistrarea într-o altă aplicaţie.  A durat mai bine de o lună până când un jucător internaţional a reuşit să facă ceva similar iar o altă aplicaţie locală a făcut-o la sfârşitul anului şcolar.

Efectele inovaţiei:

Peste 2.000 de şcoli şi grădiniţe s-au înregistrat pe Kinderpedia în câteva săptămâni de la închiderea şcolilor. Numărul de utilizatori a depăşit 100.000 în luna iunie, de mai bine de cinci ori mai mare faţă de cel de la începutul lunii martie. Peste 5.000 de profesori au beneficiat de training pentru utilizarea platformei în cadrul Atelierelor Kinderpedia. La conferinţele inspiraţionale organizate în perioada aceasta, cum sunt „Educaţie Conectată: Şcoala în 2020” sau „Grădiniţa 2.0: Conectare şi empatie în educaţia timpurie”, au participat, de asemenea, mii de dascăli.

Maple Bear CEE, şi Maple Bear UAE, ambele parte a celei mai mari reţele globale de francize educaţionale canadiene, Maple Bear Global Schools, au ales Kinderpedia ca sistem unic de operare pentru toate şcolile şi grădiniţele Maple Bear din cele două regiuni. Platforma le pune la dispoziţie toate funcţionalităţile necesare ca să susţină activitatea de predare/ învăţare şi pe cea administrativ-financiară, atât online, cât şi la clasă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tehnica,
educatie,
Kinderpedia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.