Ciucă: Valorificarea resurselor naturale trebuie să se facă în primul rînd prin procesarea în ţară

Autor: Cosmin Pirv Postat la 31 ianuarie 2023 27 afişări

Valorificarea resurselor naturale ale României trebuie să se facă în primul rând prin procesarea în ţară şi valorificarea acestora ulterior, a spus marţi premierul Nicolae Ciucă la o întâlnire cu reprezentanţii Consiliului Investitorilor Străini.

Ciucă: Valorificarea resurselor naturale trebuie să se facă în primul rînd prin procesarea în ţară

Premierul Nicolae Ciucă a duscutat, în cadrul unei întâlniri avute marţi cu reprezentanţii Consiliului Investitorilor Străini, despre regimul fiscal, digitalizarea administraţiei, reducerea birocraţiei, stabilitatea şi predictibilitatea cadrului fiscal şi planurile de investiţii în ţara noastră.

Premierul a amintit de volumul record al investiţiilor străine directe de anul trecut, care au depăşit 11,3 miliarde euro, cel mai înalt nivel din ultimii 30 de ani, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Totodată, acesta a arătat deschiderea Guvernului pentru susţinerea şi consolidarea acestui ritm. Nicolae Ciucă a transmis că Guvernul are ca prioritate sprijinirea investiţiilor cu valoare adăugată ridicată, în special în domenii precum digitalizare, inovare, dezvoltare de noi tehnologii.

„Valorificarea resurselor naturale ale României trebuie să se facă în primul rând prin procesarea în ţară şi valorificarea acestora ulterior, motiv pentru care încurajăm dezvoltarea capacităţilor de procesare şi utilizarea în acest sens a celor mai inovatoare soluţii. În acelaşi timp, tratăm cu respect nevoia de predictibilitate fiscală a mediului de afaceri şi, după modelul anului trecut, vom avea consultări pe marginea acestui cadru. Am încredere că vom reuşi şi în acest an, prin investiţii guvernamentale masive, printr-un proces dinamic de atragere a banilor europeni, să dezvoltăm şi să modernizăm economia României”, a declarat premierul.

Acesta a spus că Agenţia Română de Investiţii şi Comerţ Exterior, înfiinţată la nivelul Guvernului, va fi un partener de dialog în relaţia cu mediul de afaceri, atât din perspectiva investitorilor străini, cât şi pentru a sprijini capitalul românesc.

Reprezentanţii Consiliului Investitorilor Străini au subliniat, potrivit comunicatului Guvernului, nevoia de consultare permanentă în cazul unor modificări legislative şi de asigurare a unei perioade adaptare în situaţia unor schimbări complexe. În privinţa politicilor guvernamentale privind utilizarea fondurilor europene şi atragerea de noi investiţii, aceştia au transmis disponibilitatea de a sprijini aceste eforturi, prin oferirea de expertiză şi implicare activă în derularea acestora.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nicolae ciucă,
resurse,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.