Ciucă, întâlnire cu von der Leyen. Au discutat despre situaţia din Ucraina

Autor: Cosmin Pirv Postat la 03 martie 2022 40 afişări

Premierul Nicolae Ciucă a avut miercuri seara o întâlnire cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Cei doi au discutat despre situaţia de securitate în Ucraina şi gestionarea fluxului de refugiaţi din această ţară.

Ciucă, întâlnire cu von der Leyen. Au discutat despre situaţia din Ucraina

Potrivit premierului, vizita la Bucureşti a preşedinteie CE confirmă solidaritatea şi dorinţa Comisiei Europene de a susţine eforturile României.

„Am prezentat perspectiva asupra situaţiei din Ucraina şi impactul umanitar al acesteia. Am condamnat agresiunea militară neprovocată, nejustificată şi ilegală a Rusiei asupra statului suveran vecin.

Totodată, am evidenţiat acţiunea Guvernului României alături de partenerii instituţionali şi non-guvernamentali în gestionarea refugiaţilor din Ucraina. Am folosit acest prilej pentru a arăta că suntem interesaţi de accesul la instrumentele europene destinate refugiaţilor”, a transmis Nicolae Ciucă.

Acesta spune că a amintit, de asemenea, că este necesară continuarea sprijinului Comisiei Europene şi a partenerilor europeni pentru Republica Moldova.

Joi, Ursula von der Leyen va fi primită la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului o va primi pe Ursula von der Leyen la ora 10.00. Cei doi vor avea convorbiri tete-a-tete şi convorbiri oficiale, iar la final vor susţine declaraţii de presă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nicolae ciucă,
ursula von der leyen,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.