Ciucă: Există informaţii că Ucraina a dragat mai mult decât s-a agreat pe Bârstroe

Autor: Laura Buciu Postat la 25 februarie 2023 39 afişări

Există date şi informaţii că Ucraina a dragat mai mult decât s-a agreat pe Bârstroe, slune, vineri, premierul Nicolae Ciucă. El spune că în cazul în care situaţia se confimă, sunt foruri internaţionale care se ocupă nemijlocit de soluţionarea acestor probleme.

Ciucă: Există informaţii că Ucraina a dragat mai mult decât s-a agreat pe Bârstroe

Premierul Nicolae Ciucă a spus că de săptămâna trecută a solicitat ministerelor de linie - Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Transporturilor şi Ministerul Mediului - să furnizeze toate datele şi informaţiile legate de Canalul Bâstroe, pentru că este „un subiect sensibil” care „trebuie rezolvat”.

„Totodată, au fost semnalate şi Comisia Europeană, astfel încât împreună să putem să identificăm şi ceea ce s-a întâmplat, şi măsurile care trebuie luate astfel încât să protejăm Delta Dunării. Ştim cu toţii că este un patrimoniu natural nu doar al României, ci este un patrimoniu mondial, european. Există date şi informaţii că s-a dragat mai mult decât era agreat şi anume 3,5 metri adâncime. Cu toţii am agreat acest lucru (adîncimea - n.r.)”, a spus Nicolae Ciucă la Antena 3.

De asemenea, anul trecut, ţinând cont de nevoia de export a grânelor din Ucraina s-a cerut un acord pentru a putea să se dragheze în zona portului Izmail, spune premierul, iar acest lucru s-a şi aprobat.

Ciucă a mai spus că „există evidenţe clare că adâncimea este mai mare de 3.5 metri, ceea ce trebuie clarificat” în cazul Bâstroe.

Întrebat care este măsura pe care o va adopta România dacă situaţia privind dragarea se confirmă, premierul Nicolae Ciucă a spus că „sunt aspecte care se rezolvă în cadrul forurilor internaţionale”, care se ocupă nemijlocit de soluţionarea acestor probleme ale tratatelor internaţionale la care atât România, cât şi Ucraina sunt parte.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bâstroe,
dragare,
ciucă

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.