Ciucă: Am solicitat controale pe piaţa tranzacţionării energiei

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 03 august 2022 23 afişări

Ciucă: Am solicitat controale pe piaţa tranzacţionării energiei

Experţii Consiliului Concurenţei, Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), OPCOM şi din partea Ministerului Energiei vor investiga „fluctuaţiile neobişnuite” pe piaţa tranzacţionării energiei, anunţă premierul Nicolae Ciucă.

„Am solicitat o serie de controale pe piaţa tranzacţionării energiei, pentru a se vedea dacă, în ultimele zile, au avut loc atacuri speculative care au urmărit majorări nejustificate ale preţurilor”, anunţă Nicolae Ciucă.

El precizează că experţi din cadrul Consiliului Concurenţei, Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), OPCOM şi din partea Ministerului Energiei vor investiga „aceste fluctuaţii neobişnuite”.

„Mai exact, s-au înregistrat diferenţe anormale între preţul mediu ponderat practicat de producători şi valoarea cu care energia se vinde în piaţă. Analiştii din domeniu se aşteptau ca ultima şedinţă de tranzacţionare să fie una cu preţuri în scădere, nicidecum în creştere. Dacă vom descoperi că a fost vorba despre un atac speculativ pe piaţă, instituţiile abilitate vor lua măsurile care se impun”, încheie premierul.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.