Cîţu: Urmează, în câteva zile, OUG pentru plafonarea cursului valutar pentru eur/ron şi eur/usd

Postat la 25 ianuarie 2019 582 afişări

Senatorul liberal Florin Cîţu susţine că alianţa de guvernământ, PSD - ALDE, pregăteşte o Ordonanţă de Urgenţă prin care să plafoneze şi cursul de schimb valutar, după modelul taxei pe activele financiare ale băncilor

Cîţu: Urmează, în câteva zile, OUG pentru plafonarea cursului valutar pentru eur/ron şi eur/usd

„PSD şi ALDE - merg până la capăt cu distrugerea economiei. PSD şi ALDE au plafonat dobânzile prin legi votate în Parlament şi OUG 114/2018. Înţeleg că urmează, în câteva zile, OUG pentru plafonarea cursului valutar pentru eurron şi eurusd”, a scris, vineri după-amiaza, Florin Cîţu, pe Facebook.

Prin OUG nr. 114/2018, care a fost publicată în Monitorul Oficial la 29 decembrie 2018 şi care a intrat în vigoare de la începutul acestui an, băncile trebuie să achite o taxă pe activele financiare dacă aplică un ROBOR mediu trimestrial de peste 2%, nivelul fiind stabilit la 0,1-0,5% pentru fiecare pas de 0,5 puncte procentuale.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
curs valutar,
oug,
psd,
active

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.