Cîţu, despre vaccinurile împotriva COVID: Putem să o anchetăm pe Ursula von der Leyen

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 19 aprilie 2022 217 afişări

Fostul premier Florin Cîţu răspunde acuzaţiilor privind numărul mare de doze de vaccin împotriva Covid contractate de guvernul precedent: „MS putea să spună oricând că nu vrea să dea comanda. Putem să o anchetăm pe Ursula, să vedem ce a avut în cap când a făcut acest contract pentru toată UE”.

Cîţu, despre vaccinurile împotriva COVID: Putem să o anchetăm pe Ursula von der Leyen

„Ministerul Sănătăţii e la PSD de vreo patru luni de zile. Cred că la anchetă putem să băgăm şi iertarea de datorii pe care o facem acum către sectorul Apărare. După ce Ponta a iertat 1,1 miliarde, la câţiva ani mai iertăm100 de milioane. Ar trebui să uităm de ce statul român, în loc să crească pensii, salarii, dacă tot vrea să crească pensii şi salarii, la începutul anului de bani către Templeton (Franklin Templeton- n.r.), prin semnătura ministrului de Finanţe, ar trebui să uităm de ce dăm bani unei bănci, cum este CEC de la buget, în loc să îi lăsăm să ia bani din piaţă.... Foarte multe decizii care trebuiesc analizate. Dacă mergem spre procuratură, le băgăm acolo la pachet pe toate”, spune Florin Cîţu.

În privinţa dozelor de vaccin împotriva COVID, el spune că Ministerul Sănătăţii dă comanda, iar Ministerul Finanţelor face sau nu plata.

„Putem să o anchetăm pe Ursula (von der Leyen - n.r.), să vedem ce a avut în cap când a făcut acest contract pentru toată Uniunea Europeană au venit aceste vaccinuri”, adaugă fostul premier.

Întrebat dacă poate fi modificat sau suspăendat contractul, Cîţu a răspuns: „Oricând, bineînţeles”.

„Tot acest program la care a participat România a fost decis în Uniunea Europeană până în 2023. A fost decis la început. România a primit o cotă parte pe care am luat-o, dar până acum este o mică parte. Nu se ştia - vine doza a doua, a 3 a, doza a 4-a. Guvernarea de azi, Ministerul Sănătăţii putea oricând - <Nu vreau să fac comanda>, Ministrul Finanţelor putea să spună că nu vrea să facă plata”, mai spune Cîţu.

Florin Cîţu l-a criticat şi pe Alexandru Nazare, afirmând că îşi aduce aminte de un alt Memorandum al Ministerului Finanţelor, cu „acel ministru de Finanţe”, pe care l-a oprit, şi în care „voia să bage mai mulţi bani într-o bancă a ruşilor, din care astăzi ieşim”.

„L-am oprit atunci pe acel ministru al Finanţelor, care ne tot spunea că este bine să băgăm bani în banca ruşilor. Eu ştiu că am oprit acel Memorandum, în şedinţa de Guvern, deşi era susţinut foarte puternic de acel ministru de Finanţe şi trebuie să ne întrebăm de ce ministrul de Finanţe, în Guvernul României, susţinea o bancă rusească şi anul trecut, ştiam că sunt aceste probleme”, a mai spus Cîţu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cîţu,
vaccinuri,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.