Citibank a deschis la Baneasa Shopping City prima agentie smart banking din Romania

Postat la 18 ianuarie 2011 510 afişări

Citibank a inaugurat luni prima agentie bancara digitalizata din Romania, la Baneasa Shopping City Bucuresti, vizand sa se diferentieze pe piata prin noutatile tehnologice propuse, care merg de la posibilitatea clientilor de a discuta cu consultantii bancii prin videoconferinta la orice ora si pana la consultarea in timp real a datelor bursiere si de curs valutar.

Agentia dispune de un ATM cu posibilitate de retragere a numerarului in lei si euro, primul de acest tip din Romania.

Ce presupune o agentie smart banking:

- Serviciu de videoconferinta 24/7 cu display Apple ce permite discutia fata in fata cu un consultant CitiPhone

- Terminal Citibank Online - statie de lucru cu display Apple unde clientul poate intra pe site-ul Citibank si poate face tranzactii prin Citibank Online

- Perete electronic de prezentare - un ecran digital interactiv de 46'' cu prezentarea produselor si serviciilor Citibank

- Perete media - panou LCD de dimensiuni mari (2,1 x 1,25 m) ce prezinta o colectie actualizata de stiri, indici bursieri, ratele cursului valutar si informatii despre produse

- Brosuri electronice - brosuri interactive Apple iPad cu prezentari ale produselor si ale serviciilor Citibank

- Retea wireless disponibila pentru toti clientii mallului Baneasa Shopping City.

Agentia este deschisa zilnic, de la 10,00 la 19,00. In afara orelor de program, clientii au acces non-stop la solutii bancare alternative (videoconferinta cu consultantii, terminal de e-banking si ATM) in cadrul agentiei.

"Pentru Citibank, Romania este una dintre pietele cheie pentru dezvoltarea segmentului de retail", a declarat Andrea Farace, COO al Citigroup pentru Europa Centrala si de Est si Estul Mijlociu. Inaugurarea agentiei demonstreaza "abilitatea noastra de a aduce in timp scurt in Romania inovatii din diferite parti ale lumii", spune Farace, referindu-se la faptul ca agentia de la Bucuresti a fost inaugurata dupa deschiderea celor mai recente agentii smart banking in New York, Tokyo, Singapore si Hong Kong.

Citibank, membra a grupului financiar american Citigroup, este prezenta in Romania din anul 1996. Banca, axata initial pe produse pentru clientii companii, s-a extins din 2008 pe piata serviciilor bancare pentru persoane fizice, tintind clientii cu venituri peste medie.

"Conceptul de smart banking se adreseaza clientilor moderni din Romania, care pretuiesc timpul si care prefera o experienta bancara confortabila", afirma Tibor Pandi, directorul general al Citibank Romania. "Pe masura ce nevoile clientilor evolueaza, operatiunile bancare ar trebui sa devina mai inteligente, iar functiile conventionale ale agentiilor trebuie sa se schimbe in acelasi ritm", a adaugat Marc Luet, CEO al EMEA Citicorp Consumer Group.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/citibank-a-deschis-la-baneasa-shopping-city-prima-agentie-smart-banking-din-romania-7899901
7899901
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.