Citatul săptămânii. Daniel Anghel, PwC România: România continuă să fie campioană incontestabilă la pierderile din TVA, cu 9 mld. euro în 2021

Postat la 30 octombrie 2023 31 afişări

Citatul săptămânii. Daniel Anghel, PwC România: România continuă să fie campioană incontestabilă la pierderile din TVA, cu 9 mld. euro în 2021

„România continuă să fie campioană incontestabilă la pierderile din TVA, cu 9 mld. euro în 2021. Dacă raportăm această sumă la deficitul bugetar al ţării din acelaşi an, de 80 mld. lei, observăm că jumătate din acesta ar fi putut fi teoretic acoperit dacă TVA ar fi fost colectată la nivelul la care reuşesc Olanda sau Finlanda. Practic o colectare mai bună a TVA nu este doar de dorit, ci chiar imperativă.

Daniel Anghel, partener, liderul departamentului de consultanţă fiscală şi juridică, PwC România, referindu-se la faptul că România se menţine pe primul loc între statele membre ale Uniunii Europene la neîncasarea TVA, cu un deficit estimat la 36,7% la nivelul anului 2021, în scădere uşoară de la 37,3% în 2020, potrivit unui raport recent al Comisiei Europene care analizează datele din anii menţionaţi.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.