Circuitele Covid-19 şi non-Covid-19 din spitale, reorganizate

Autor: Andreea Tobias Postat la 17 februarie 2021 34 afişări

Circuitele Covid-19 şi non-Covid-19 din spitale vor fi reorganizate, în aşa fel încât pacienţii să aibă acces la serviciile medicale de care au nevoie. „Evoluţia pandemiei impune o adaptare continuă a resurselor disponibile”, spune Vlad Voiculescu.

Circuitele Covid-19 şi non-Covid-19 din spitale, reorganizate

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a participat miercuri la o videoconferinţă cu directorii executivi ai direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti în care s-a discutat despre reorganizarea circuitelor COVID-19 şi non-COVID-19 în spitale.

Ministerul Sănătăţii caută soluţii pentru creşterea accesibilităţii la serviciile medicale pentru pacienţii non-COVID-19 şi creşterea calităţii serviciilor oferite pacienţilor COVID-19.

Ministerul Sănătăţii centralizează şi analizează datele privind capacitatea spitalelor COVID-19, pe de o parte, de a organiza şi circuite separate pentru pacienţii non-COVID-19 şi, pe de altă parte, de a creşte capacitatea de gestionare medicală a cazurilor complexe pentru pacienţii COVID-19.

„Pandemia nu a făcut ca toate celelalte probleme de sănătate cronice sau acute să dispară. Evoluţia pandemiei impune o adaptare continuă a resurselor disponibile. Pe de o parte, trebuie să ne asigurăm că pacienţii care dezvoltă forme severe ale COVID-19 au parte de îngrijiri, dar, pe de altă parte, trebuie să ne asigurăm că toţi ceilalţi pacienţi au acces la serviciile medicale de care au nevoie. De aceea, am demarat acest proces de analiză a reorganizarii circuitelor din spitale împreună cu instituţiile implicate în gestionarea pandemiei”, declară Vlad Voiculescu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
spitale,
circuite,
reorganizare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.