Ciprul a blocat active de peste 5 miliarde de euro ale unor foşti directori ai Laiki Bank

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 01 iunie 2013 33 afişări

Justiţia cipriotă a decis vineri blocarea unor active de peste 5 miliarde de euro ale unor trei foşti directori ai Laiki Bank, a doua mare bancă din Cipru, în prezent aflată în lichidare, a anunţat banca centrală de la Nicosia.

Administratorul special al Laiki Bank, Andri Antoniades, a obţinut autorizaţie pentru luarea acestor măsuri împotriva lui Andreas Vgenopoulos, Efthimios Bouloutas, Kyriakos Magiras, precum şi a grupului elen Marfin Investment Group Holdings.

Măsurile, decise de un tribunal din Nicosia, au intrat deja în vigoare.

Justiţia a decis şi publicarea tuturor activelor celor trei persoane şi interdicţia ca Marfin Investment Group Holdings să efectueze vreo plată sau virament în numele acestora, a precizat banca centrală, fără să menţioneze motivele blocării activelor.

Omul de afaceri elen Andreas Vgenopoulos a afirmat vineri, într-un comunicat, că va contesta măsurile băncii centrale, întrucât aceasta nu are, în opinia sa, nicio competenţă în afara Ciprului.

Marfin Investment Group a anunţat la rândul său că va intenta o acţiune împotriva guvernului Ciprului, pentru a reclama investiţii de 828 de milioane de euro pierdute la Laiki.

În schimbul unui ajutor de 10 miliarde de euro din partea UE şi FMI, autorităţile din Cipru au acceptat restrângerea drastică a sectorului bancar, respectiv restructurarea Bank of Cyprus şi lichidarea Laiki Bank.

Alte stiri pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CIPRU,
BĂNCI,
/actualitate/ciprul-a-blocat-active-de-peste-5-miliarde-de-euro-ale-unor-fosti-directori-ai-laiki-bank-10916278
10916278
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.