Cipru vrea să acorde cetăţenie străinilor care au pierdut peste 3 milioane de euro în băncile locale

Postat la 15 aprilie 2013 15 afişări

Străinii care au pierdut peste 3 milioane de euro în restructurarea băncilor din Cipru, impusă în acordul cu zona euro, vor putea primi paşapoarte cipriote, parte a eforturilor guvernului de a determina investitorii să nu părăsească insula, a declarat preşedintele ţării, Nicos Anastasiades.

Cipru vrea să acorde cetăţenie străinilor care au pierdut peste 3 milioane de euro în băncile locale

 "Investitorii nerezidenţi care au deţinut depozite înaintea acordului de împrumut şi au pierdut cel puţin 3 milioane de euro vor fi eligibili să aplice pentru cetăţenie cipriotă. Considerăm că o serie de măsuri care vor fi adoptate ar putea, pe o parte, să reducă într-o oarecare măsură din pagubele îndurate de comunitatea oamenilor de afaceri ruşi", a declarat Anastasiades, într-o conferinţă la Limassol a investitorilor ruşi.

Măsura, care vizează în principal cetăţeni ruşi, va fi aprobată într-o şedinţă a guvernului programată să se desfăşoare pe parcursul a două zile, luni şi marţi.

"Deciziile vor fi implementate rapid", a spus preşedintele.

Statele zonei euro şi FMI vor împrumuta Ciprului 10 miliarde de euro pe parcursul a mai mulţi ani, însă fondurile sunt condiţionate de restructurarea dură a sectorului bancar.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cipru-vrea-sa-acorde-cetatenie-strainilor-care-au-pierdut-peste-3-milioane-de-euro-in-bancile-locale-10748413
10748413
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.