Cipru va despăgubi deponenţii ruşi cu acţiuni la Bank of Cyprus

Postat la 20 iunie 2013 45 afişări

Cipru intenţionează să dea deponenţilor ruşi acţiuni la cea mai mare bancă din ţară, Bank of Cyprus, drept compensaţie pentru banii pierduţi în urma programului de salvare a ţării, de 10 miliarde de euro, convenit cu UE şi FMI, a declarat preşedintele cipriot Nicos Anastasiades.

Cipru va despăgubi deponenţii ruşi cu acţiuni la Bank of Cyprus

 Autorităţile de la Nicosia au acceptat în cadrul planului de salvare restructurarea sectorului bancar şi impunerea de pierderi deţinătorilor de depozite bancare de peste 100.000 de euro la cele mai mari două bănci din ţară, relatează RIA Novosti.

Înainte de aceste măsuri, ruşii deţineau circa 19 miliarde de dolari în depozite bancare în Cipru, cea mai mare parte prin companii înfiinţate în această ţară.

La sfârşitul anului trecut, băncile ruseşti aveau circa 12 miliarde de dolari plasaţi în bănci cipriote şi împrumuturi de aproximativ 40 de miliarde de dolari acordate unor companii din Cipru, potrivit estimărilor Moody’s.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cipru-va-despagubi-deponentii-rusi-cu-actiuni-la-bank-of-cyprus-10990443
10990443
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.